Electronice conectate la Internet prin noul modul Ericsson

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 24 septembrie 2009

Ericsson (NASDAQ:ERIC) prezintă un nou modul de broadband mobil, proiectat special pentru a integra conexiuni wireless de mare viteză într-o nouă generaţie de echipamente electronice. Pe măsură ce utilizatorii îşi doresc tot mai mult libertatea şi mobilitatea conferită de acces broadband integrat direct în echipamente, noul modul Ericsson pentru electronice reprezintă atingerea unei noi etape către o comunicare universalizată.

Proiectat pentru a putea fi implementat imediat în dispozitive de tip e-book reader, în echipamente de navigare GPS sau în alte electronice portabile, modulul pentru electronice ar putea fi inclus pe viitor chiar şi în playere media sau alte bunuri de folosinţă îndelungată, pe măsură ce tehnologia broadband mobil devine o parte tot mai importantă a vieţii de zi cu zi. Susţinute deja de o serie de contracte încheiate cu companii din din industria produc[toare de echipamente electronice, modulele Ericsson le permit producătorilor să conştientizeze şi să valorifice avantajele presupuse de un stil de viaţă conectat în permanenţă la internet.

Noul modul Ericsson, denumit C360w, le oferă producătorilor de electronice o soluţie de conectivitate flexibilă şi autonomă, absolut necesară pentru a susţine următoarea generaţie de echipamente intuitive şi inovatoare. De trei ori mai mic decât modulele Ericsson precedente, C3607w este completat de un program vast de aprobare din partea operatorilor şi de protecţie a proprietăţii intelectuale, facilitând astfel integrarea sa în diferite echipamente şi reducând timpul necesar până la introducerea pe piaţă.

Mats Norin, vicepreşedinte Ericsson Mobile Broadband Modules, a declarat: "Lansarea noului nostru modul pentru echipamente electronice reprezintă un moment de referinţă pentru Ericsson şi pentru întreaga industrie. Viziunea noastră este clară: dispunem de tehnologia necesară pentru a garanta că toate dispozitivele ce ar putea fi conectate la Internet vor ajunge la un moment dat să dispună şi în realitate de această conexiune. Modulul Ericsson oferă industriei de echipamente electronice noi posibilităţi de dezvoltare, prin posibilitatea de a valorifica uşor şi la un preţ accesibil avantajele tehnologiei broadband mobil prin integrarea în echipamente noi."

Prezentat în premieră la forumul dezvoltatorilor Intel (IDF - Intel Developer Forum), modulul C3607w evidenţiază progresul colaborării dintre Ericsson şi Intel, colaborare desfăşurată anul trecut cu scopul de a completa dispozitivele de Internet mobil (MID) pe platformă Moorestown ale Intel cu soluţii mobile de date HSPA. Deşi este compatibil cu diferite platforme, modulul Ericsson reprezintă un progres important către obiectivul comun al Ericsson şi Intel de a reuni industriile de telecomunicaţii şi computing pentru a integra electronice în ecosistemul broadband mobil.

Modelul C3607w este cel mai mic, mai uşor şi mai rapid modul de broadband mobil al Ericsson, fiind capabil să ofere viteze de upload de 5,76 Mbps şi cu până la 40% mai puţin consum de energie decât variantele anterioare. Echipat cu funcţia Ericsson wake-on-wireless, funcţie care permite înregistrarea şi executarea unor comenzi de reactivare de la distanţă atunci când dispozitivul se află în modul "sleep", modulul CE include de asemenea un nou set de aplicaţii de securitate şi messaging.

"Prin lansarea celui de-al patrulea modul în ultimele 12 luni, Ericsson îşi reafirmă prezenţa în industria echipamentelor electronice. Lucruri care înainte ni se păreau greu de realizat au devenit acum realitate. Aşteptăm cu interes să vedem tot mai multe dispozitive care să utilizeze libertatea unei conexiuni broadband mobil integrate pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorului final", a adăugat Norin.

Pankaj Kedia, director programe globale de ecosistem în cadrul Intel Ultra Mobility Group, a declarat: "Misiunea Intel este să oferim aceeaşi experienţă de navigare pe internet bogată şi atrăgătoare din punct de vedere vizual, asemănătoare cu cea de pe computerul personal, pe o serie de dispozitive mobile. Performanţa şi consumul redus de energie oferite de platforma de generaţie viitoare Moorestown a Intel, împreună cu modulele 3G ale Ericsson, reprezintă o combinaţie interesantă şi un efort important în transformarea acestei misiuni vizionare în realitate".

Modulul Ericsson C3607w va fi disponibil pe piaţă în primul trimestru din 2010.

Ca lider în domeniul tehnologiei broadband mobil, Ericsson este cel mai experimentat furnizor de soluţii de conectivitate prin broadband mobil de pe piaţă, oferind inclusiv elemente de software, servicii de suport şi drepturi de proprietate intelectuală. Datorită experienţei acumulate şi a relaţiilor ample dezvoltate cu operatori din întreaga lume, Ericsson se află într-o poziţie privilegiată pentru a facilitate certificarea reţelelor şi obţinerea de aprobări pentru clienţii modulelor de broadband mobil.

Ericsson este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de tehnologie şi servicii pentru operatorii de telecomunicaţii. Lider de piaţă în domeniul tehnologiilor mobile 2G şi 3G, Ericsson oferă servicii de comunicaţii şi administrează reţele care servesc peste 250 de milioane de abonaţi. Portofoliul companiei cuprinde infrastructură pentru telefonie mobilă şi fixă, precum şi soluţii broadband şi multimedia pentru operatori, companii şi dezvoltatori. Compania în joint-venture Sony Ericsson oferă consumatorilor dispozitive mobile personale cu funcţii dintre cele mai complexe.

Ericsson îşi materializează viziunea de a oferi "comunicaţii pentru toţi" prin intermediul inovaţiei, tehnologiei şi soluţiilor sustenabile de afaceri. Activi în 175 de ţări, cei peste 70.000 de angajaţi au generat, în 2008, venituri de 27 miliarde USD (209 miliarde coroane suedeze). Fondată în 1876 şi având sediul la Stockolm, în Suedia, Ericsson este listată la Bursa Nordică OMX din Stockolm şi pe NASDAQ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb