Enel a finalizat un centru de comandă pentru zona Muntenia

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 noiembrie 2011

Compania Enel România a finalizat un centru de comandă pentru zona Muntenia, partea a unui program de investiţii de 90 de milioane de euro care include şi lucrări de modernizare a reţelei, a anunţat ieri subsidiara grupului italian de utilităţi Enel. Noul centru de telecontrol, inaugurat ieri, permite tehnicienilor Enel din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu să opereze online manevrele necesare pentru a controla staţiile primare şi alte componente ale reţelei de electricitate de înaltă şi medie tensiune.

În plus, sistemul aduce beneficii în ceea ce priveşte calitatea serviciului de distribuţie a energiei electrice.

"Sistemul Telecontrol (...) permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie aproape instant, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. Astfel, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să inspecteze ce s-a întâmplat când o linie nu mai funcţionează (ţinând cont şi de timpul necesar pentru a ajunge la locaţie), noul sistem Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor", se arată într-un comunicat al companiei.

Implementarea programului Telecontrol în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu a început în 2009, iar 14 staţii primare au fost deja modernizate complet pentru a permite controlul de la distanţă. Alte 19 staţii primare sunt în stadiu de finalizare.

Compania precizează că programul va continua în următorii ani, până când toate staţiile primare aparţinând Enel Distribuţie Muntenia, respectiv peste 40 de unităţi, vor fi controlate integral de la distanţă şi modernizate.

Investiţia totală realizată până în prezent pentru implementarea sistemului în Muntenia se ridică la 90 de milioane de euro şi include, pe lângă centrul inaugurat marţi, modernizări complexe precum înlocuirea, instalarea sau îmbunătăţirea diverselor componente ale reţelei de înaltă şi medie tensiune, staţiilor, dar şi infrastructura IT şi de securitate necesară.

Sistemul Telecontrol a fost deja introdus în Banat şi Dobrogea, unde durata media a întreruperilor pe consumator, pe an, a scăzut cu peste 50% din 2007.

Enel este un grup integrat, cu activităţi în domeniul electricităţii şi gazelor naturale, şi operează în 40 de ţări, potrivit Mediafax.

Prezent pe piaţa din România încă din 2005, grupul italian derulează operaţiuni în sectorul dis-tribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile.

Enel are 4.700 de angajaţi în România şi asigură servicii unui număr de 2,6 milioane de clienţi, din Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie.

Grupul italian a investit în Româ-nia peste 1,8 miliarde de euro până în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb