Enel, admisă în noi indici de sustenabilitate

E.D.
Companii #Energie / 19 noiembrie 2014

Grupul Enel a fost admis în mai mulţi indici care privesc calitatea, complexitatea şi transparenţa datelor referitoare la schimbarea climatului şi performanţa în termeni de Mediu - Social - Guvernanţă - Environmental-Social-Governance (ESG, arată un comunicat remis redacţiei.

Grupul Enel a fost admis în prestigiosul indice CDP Italy Climate Disclosure Leadership Index 2014, publicat în raportul privind climatul CDP Italy 100 Climate Report 2014. Enel a fost inclus în indice drept compania lider în ce priveşte calitatea, complexitatea şi transparenţa datelor referitoare la schimbarea climatului. Datele au fost disponibile pieţei prin intermediul CDP, ONG-ul internaţional care promovează economia sustenabilă. În cadrul indicelui, Enel a primit un scor de 98/100.

Mai mult, Enel a fost admisă pentru prima dată în indicele STOXX Global ESG Leaders, ce măsoară performanţa companiilor ce demonstrează practici puternice pentru Mediu - Social - Guvernanţă - Environmental-Social-Governance (ESG). Indicele a fost creat de furnizorul de servicii financiare STOXX Limited, deţinut la rândul său de bursele din Germania şi Elveţia. Enel a fost admis în indice cu un scor de 78,8/100 pentru domeniul social, 53/100 pentru mediu şi 93,1/100 pentru guvernanţă.

Grupul Enel a fost încă o dată confirmat în FTSE4Good Index, ce măsoară performanţa companiilor care demonstrează practici puternice pentru Mediu - Social - Guvernanţă - Environmental-Social-Governance (ESG).

În urma evaluării semi-anuale a FTSE4Good Index din septembrie 2014, Enel Green Power a fost, de asemenea, inclusă în aceşti indici pentru prima dată.

"Suntem extrem de încântaţi de rezultatele în indicii CDP Italy, STOXX şi FTSE4Good. Pe lângă admiterile anunţate azi, grupul Enel a fost inclus, timp de mulţi ani, în cei mai importanţă indici de sustenabilitate iar în acest an suntem una dintre cele trei companii de utilităţi din lume incluse în indicii globali şi europeni ai Dow Jones Sustainability Index. Aceste aprecieri confirmă faptul că Enel este un punct de reper global în ceea ce priveşte CSR-ul şi subliniază faptul că sustenabilitatea este o parte fundamentală din practicile de afaceri ale Enel şi din procesele de luare a deciziilor", a declarat Francesco Starace, CEO Enel.

Grupul Enel este inclus în alţi indici de sustenabilitate de top, precum: Euronext-Vigeo World 120, Euronext-Vigeo Europe 120, Euronext-Vigeo Eurozone 120 and Newsweek Green Ranking.

În baza ultimelor cifre din decembrie 2013, fondurile SRI (Socially Responsible Investor) deţin în portofoliu 15,6% din acţiunile instituţionale ale Enel, ceea ce reprezintă 8% din acţiunile de pe piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb