Enel Green Power începe construcţia a două centrale fotovoltaice în Chile

E.D.
Companii #Energie / 20 mai 2014

Enel Green Power, compania grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, a început lucrările de construcţie la centralele Lalackama şi Chañares, localizate în partea de nord a Chile, cu o capacitate instalată totală de 100 MW, informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit acestuia, cu o capacitate de 60 MW, Lalackam va fi cea mai mare centrală fotovoltaică a grupului. Odată devenită operaţională, aceasta va putea genera până la 160 GWh pe an, acoperind nevoia de electricitate a circa 90 de mii de gospodării din Chile, evitând emisia a peste 100 de mii de tone de CO2. Centrala necesită investiţii de circa 110 milioane de dolari.

Centrala Chañares este localizată lângă centrala solară Diego de Almagro (36 MW), prima centrală a companiei de acest tip din Chile, ce va fi finalizată în curând. Cu o capacitate instalată de 40 MW, aceasta va putea genera până la 94 GWh la finalizare. Centrala va putea acoperi nevoia de electricitate a circa 53 de mii de gospodării din Chile, evitând emisia în atmosferă a peste 59 de tone de CO2. Centrala va deveni operaţională undeva la finele lui 2014 sau începutul lui 2015. Investiţiile în centrală se ridică la circa 70 de milioane de dolari americani.

Ambele proiecte beneficiază de contracte de vânzare a energiei pe piaţa reglementată. Aceste contracte au fost acordate în noiembrie 2013 printr-o licitaţie organizată de 26 de distribuitori din sistemul central din Chile.

În Chile, EGP deţine şi operează parcurile eoliene Talinay şi Valle de los Vientos (ambele de 90 MW), construieşte cea mai mare centrală eoliană a companiei din Chile (Taltal, 99 MW), ce necesită investiţii de circa 190 de milioane de dolari americani, şi prima centrală solară a grupului din ţară (Diego de Almagro de 36 MW). EGP desfăşoară lucrări de explorare la mai multe concesiuni geotermale, cu o capacitate potenţială de peste 100 MW.

În 2013, Enel Green Power a generat peste 29 miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt şi căldura Pământului - suficient pentru a satisface nevoia de energie a peste 10 milioane de gospodării, evitând emisia în atmosferă a 16 milioane de tone de dioxid de carbon. În America Latină, Enel Green Power deţine centrale de energie regenerabilă în Mexic, Costa Rica, Guatemala, Panama, Chile şi Brazilia, având o capacitate instalată totală de peste 1,250 MW în prezent. În sectorul eolian, pe lângă proiectele în construcţie din Brazilia, compania mai deţine 24 MW eolieni instalaţi în Costa Rica, 144 MW în Mexic şi 180 MW în Chile. În Chile, compania construieşte parcul eolian "Taltal" de 99 MW, iar în Mexic parcurile eoliene Sureste (102 MW) şi Dominica (100 MW). În Chile, compania coordonează lucrări de explorare la mai multe concesiuni, cu o capacitate potenţială de peste 100 MW. În America Latină grupul Enel activează prin Endesa şi sucursalele acesteia în cinci ţări, fiind cel mai mare operator privat din sector, cu circa 16 GW de capacitate instalată şi aproximativ 14 milioane de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb