Enel va investi 500 de milioane dolari în construcţia unui nou parc eolian în SUA

Andrei Stan
Companii #Energie / 18 octombrie 2016

Grupul Enel, prin filiala Enel Green Power North America, a început construcţia parcului eolian Rock Creek, în care va investi aproximativ 500 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei, trimis Redacţiei.

Proiectul este finanţat prin resurse proprii ale grupului şi reprezintă primul proiect al Enel în statul Missouri. Parcul eolian este deţinut de o filială a EGPNA denumită Rock Creek Project Wind LLC şi este situat în Atchison, Missouri.

"Complet operaţional, Rock Creek va genera aproximativ 1.250 GWh pe an - echivalentul necesarului de consum energetic al peste 100.000 de gospodării americane -, evitând emisia a circa 900 de mii de tone de CO2 în fiecare an", susţine Enel.

Noul parc eolian va avea o capacitate instalată totală de 300 MW şi va intra în funcţiune până la sfârşitul anului 2017.

"Începerea lucrărilor de construcţie la un alt proiect eolian în SUA consolidează investiţiile noastre importante şi dezvoltarea pe piaţa din SUA", a declarat Rafael Gonzalez, directorul pentru America de Nord al Enel Green Power, divizia pentru energii regenerabile a Grupului Enel.

Potrivit comunicatului, energia produsă şi certificatele pentru energie regenerabilă obţinute de parcul eolian vor fi vândute prin două acorduri de achiziţie pe termen lung cu Kansas City Power&Light (KCP&L) şi KCP&L Greater Missouri Operations Company (OMG).

Rock Creek este unul dintre cele şase proiecte de energie regenerabilă ale Enel aflate în construcţie în Statele Unite ale Americii, alături de parcul eolian Drift Sand de 108 MW din Oklahoma, proiectul eolian Cimarron Bend de 400 MW din Kansas, proiectul solar Aurora de 150 MW din Minnesota, proiectul eolian Lindahl de 150 MW din Dakota de Nord şi parcul eolian Chisholm View II de 65 MW din Oklahoma.

EGPNA este prezentă în 23 de state din SUA şi două provincii canadiene, având o capacitate instalată totală de peste 2,5 GW, din care 2.090 MW provin din surse eoliene, 316 MW din surse hidro, 72 MW din surse geotermale şi 29 MW surse solare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb