Enel X devine partener Gold al CDP pentru soluţii de energie regenerabilă

Comunicate de presă / 12 martie 2021

Enel X devine partener Gold al CDP pentru soluţii de energie regenerabilă

Enel X, divizia de servicii şi produse energetice avansate a Grupului Enel, a anunţat astăzi că a aderat la organizaţia non-profit CDP - Disclose Insight Action ("CDP") în calitate de furnizor Gold acreditat pentru soluţii de energie regenerabilă. Parteneriatul semnat de cele două entităţi vizează îmbunătăţirea accesului companiilor la soluţiile de energie regenerabilă. În calitate de Gold Accredited Solutions Provider al CDP, Enel X îşi propune să-şi extindă prezenţa în rândul companiilor cărora le poate furniza consultanţă pentru soluţiile de energie sustenabilă, conform unui comunicat de presă.

"Acest parteneriat subliniază rolurile noastre în crearea unei economii prospere şi durabile, în cadrul luptei globale împotriva schimbărilor climatice", a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X. "Avem nevoie de parteneriate eficiente de acest fel dacă vrem să avansăm cu decarbonizarea: ne vom concentra toate eforturile împreună cu CDP în vederea creşterii oportunităţilor oferite companiilor în a-şi dovedi sustenabilitatea operaţiunilor pe care le întreprind cu scopul de a construi o comunitate mai curată pentru toţi."

Enel X se bazează pe echipe specializate de ingineri şi consilieri care pot ajuta companiile să-şi planifice strategii personalizate de consum de energie sustenabilă, care se combină perfect cu orice tip de afacere. De la strategie şi implementare, până la optimizare, Enel X oferă clienţilor săi servicii care includ consultanţă cu privire la contractele de achiziţie a energiei electrice (PPA), strategia de energie regenerabilă, stabilirea unui plan pentru procesele de decarbonizare, contabilizarea carbonului şi implicarea părţilor interesate. În acest fel, Enel X ajută companiile să integreze comportamente mai sustenabile în strategia lor corporativă, să obţină indicatori economici favorabili şi să-şi consolideze imaginea în ochii consumatorilor din ce în ce mai conştienţi de mediu.

Parteneriatul creează condiţii favorabile pentru o economie prosperă şi durabilă. CDP, o organizaţie globală non-profit care desfăşoară activităţi de pionierat în ceea ce priveşte publicarea de date legate de mediu, a urat bun-venit companiei Enel X în reţeaua sa de parteneri Gold, având în vedere misiunea comună de a sprijini companiile în reducerea amprentei de carbon. Enel X îşi va pune în valoare expertiza energetică şi va încuraja companiile să îşi gestioneze impactul asupra mediului într-o manieră mai prudentă, mai conştientă şi mai inteligentă mulţumită soluţiilor sale inovatoare şi sustenabile.

Enel X va avea un rol relevant în cadrul acestui parteneriat, în condiţiile în care este un jucător de frunte în ceea ce priveşte soluţiile de energie sustenabilă, ajutându-şi clienţii să asigure aproximativ 2.800 MW din PPA-uri în ultimii trei ani şi 60.000.000 MWh de energie regenerabilă în ultimii 16 ani la nivel global prin intermediul platformei proprii Energy Exchange. Această platformă îi ajută pe participanţii de pe piaţă să cumpere şi să vândă energie, într-un mod mai rapid şi mai eficient, prin digitalizarea tranzacţiilor (https://www.enelx.com/en/smart-business/digital-solutions/energy-exchange).

"Suntem încântaţi să întâmpinăm compania Enel X în calitate de partener Gold al CDP în ceea ce priveşte energia regenerabilă. Acest parteneriat va aduce expertiză extrem de apreciată pentru mai multe mii de companii care folosesc CDP pentru a-şi disemina propriile date şi a fi consiliate pentru a-şi creşte gradul de utilizare a energiei regenerabile, ceea ce este esenţial pentru accelerarea tranziţiei către o economie cu zero emisii, aliniată la ţinta de 1,5° C. Suntem încrezători în ceea ce priveşte capacitatea Enel X de a sprijini companiile să implementează strategii mai ambiţioase de energie regenerabilă", a declarat Paul Robins, şeful pentru Parteneriate Corporative din cadrul CDP.

CDP este o organizaţie globală non-profit care gestionează sistemul care face publice datele de mediu pentru companii, oraşe, state şi regiuni din toată lumea. Organizaţia lucrează cu 590 de investitori cu active de 110 trilioane de dolari SUA, valorificând puterea investitorilor şi a cumpărătorilor pentru a motiva companiile să dezvăluie şi să gestioneze impactul lor asupra mediului. Peste 9.600 de companii, cu mai mult de 50% din capitalizarea pieţei globale, au făcut publice date de mediu prin intermediul CDP în 2020; acestora li se adaugă 940 de oraşe, state şi regiuni. Complet aliniat cu TCFD, CDP deţine cea mai mare bază de date cu informaţii de mediu din lume, iar scorurile CDP sunt utilizate pe scară largă pentru a lua decizii de investiţii şi achiziţii care au în vedere o economie zero, sustenabilă şi rezilientă.

Enel X şi CDP vor promova împreună transparenţa datelor privind performanţa de mediu şiimplementarea măsurilor care se aşteaptă să determine o utilizare mai sustenabilă a energiei de-a lungul întregului lanţ de aprovizionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb