"E.ON Gaz România" îşi creşte stocurile de gaze cu 28% în 2007 faţă de anul trecut

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 iulie 2007

"E.ON Gaz România" îşi creşte stocurile de gaze cu 28% în 2007 faţă de anul trecut

E.ON Gaz România intenţionează să stocheze în 2007 circa 950 de milioane mc de gaze naturale, pentru a asigura necesarul pe perioada iernii, cu 28 % mai mult faţă de anul trecut, când stocurile au fost de peste 740 milioane mc, au declarat ieri reprezentanţii companiei. "Pentru asigurarea volumelor necesare clienţilor săi în perioada rece, E.ON Gaz România va avea înmagazinate în acest an aproximativ 950 milioane mc gaze naturale, până în luna iunie fiind realizate stocuri subterane de pes­te 770 milioane mc", a declarat Franciska Zsigmond, purtător de cuvânt al E.ON Gaz România S.A, citată de NewsIn. Anul trecut, la sfârşitul ciclului de înmagazinare, E.ON Gaz România avea în depozitele subterane circa 740 milioane metri cubi de gaze naturale, adică un volum cu circa 28% mai mic decât cel stabilit pentru anul acesta.

Înmagazinarea în timpul verii a unor volume mari de gaze în depozitele subterane este necesară având în vedere faptul că producţia curentă de gaze naturale a României nu acoperă necesarul de gaze naturale a populaţiei pe perioada rece, au explicat reprezentanţii E.ON Gaz România.

Pe de altă parte, în contextul unei pieţe energetice în continuă schimbare, asigurarea unui volum de gaze suficient pentru o alimentare continuă a consumatorilor pe întreaga durată a perioadei de iarnă presupune un efort financiar considerabil din partea firmelor care se ocupă de comercializarea gazelor naturale, au menţionat sursele citate.

Începând cu 1 iulie, în urma separării activităţilor de furnizare şi distribuţie a gazelor naturale, E.ON Gaz România S.A. este compania specializată în furnizarea (comercializarea) gazelor naturale pentru consumatorii captivi şi pentru consumatorii eligibili. Distribuţia gazelor naturale, operarea şi întreţinerea reţelelei de distribuţie sunt asigurate de compania E.ON Gaz Distribuţie S.A.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb