E.ON va cumpăra active ale Innogy, reconfigurând sectorul energetic german

D.I.
Companii #Energie / 12 martie 2018

E.ON va cumpăra active ale Innogy, reconfigurând sectorul energetic german

Compania E.ON a convenit preluarea Innogy de la grupul rival RWE, într-un acord care evaluează compania achiziţionată la 22 de miliarde de euro şi care transformă industria energetică germană, în tranziţia ei spre energia regenerabilă, relatează Bloomberg, citat de News.ro.

Într-un acord complex care implică acţiuni şi un schimb de active, E.ON va obţine operaţiunile de retail şi reţelele energetice ale ambelor companii, în timp ce RWE va avea în proprietate activităţile de generare a energiei regenerabile, precum şi o participaţie mare la E.ON.

Comunicatul a fost publicat după ce Bloomberg News a relatat, citând persoane apropiate situaţiei, că cele două companii sunt în negocieri avansate.

Acest acord continuă transformarea grupurilor RWE şi E.ON, începută de strategia cancelarului Angela Merkel de a reorienta industria energetică spre energia regenerabilă în locul energiei nucleare sau fosile.

În trecut unele dintre cele mai stabile generatoare de profit din Germania, cele două companii de utilităţi au fost nevoite să revizuiască în scădere activele cu miliarde de euro şi să se divizeze, după ce preţurile en-gros ale energiei s-au prăbuşit.

În cadrul acordului, E.ON cumpără întreaga participaţie de 76,8% a RWE la Innogy, în timp ce RWE primeşte 16,7% din acţiunile E.ON.

Grupul E.ON va face la rândul său o ofertă pentru cumpărarea deţinerilor acţionarilor minoritari ai Innogy, la preţul de 40 de euro pe acţiune, evaluând compania la circa 22 de miliarde de euro.

De asemenea, RWE va obţine participaţiile minoritare ale E.ON la două centrale nucleare, afacerile Innogy de stocare a gazelor şi participaţia Innogy la un furnizor austriac de energie.

Potrivit sursei citate, RWE va plăti în numerar 1,5 miliarde de euro grupului E.ON.

Tranzacţia va avea loc în mai multe etape şi va depinde de acordul autorităţilor de reglementare şi al consiliilor de administraţie ale celor două companii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb