Epidemia de Ebola întrece producţia de vaccine

ALEXANDRU COSTEA
Internaţional / 21 septembrie 2014

Epidemia de Ebola întrece producţia de vaccine

În timp ce epidemia de Ebola scapă din ce în ce mai mult de sub controlul autorităţilor, epidemiologii recunosc că viteza la care se răspândeşte virusul depăşeşte rata de producţie a medicamentelor şi vaccinelor folosite pentru combaterea bolii, transmite RIA Novosti.

"Pe măsură ce epidemia de Ebola accelerează în Africa de Vest, măsurile de control care au funcţionat în trecut, precum izolarea celor care sunt infectaţi şi urmărirea celor cu care au intrat în contact, au eşuat în mod evident. Aceasta a stârnit speranţe că măsurile biomedicale precum anticorpii monoclonali şi vaccinurile pot salva vieţi şi încetini răspândirea. Însă, în timp ce Barack Obama cere o creştere agresivă a răspunsului din partea Guvernului american, soluţionarea se confruntă cu o realitate sumbră: Epidemia depăşeşte viteza la care medicamentele şi vacinurile sunt produse", scrie Jon Cohen în articolul său intitulat "Vaccinul Ebola: puţin şi târziu" din cel mai recent număr al revistei "Science", mai scrie agenţia de presă RIA Novosti.

Deşi companiile caută soluţii prin care să mărească producţia de vaccinuri şi tratamente împotriva Ebola, producătorii declară că au nevoie de cel puţin nouă luni pentru a produce destule dozaje ca să ţină sub control infecţia.

Jon Cohen subliniază că studiile asupra animalelor au indicat faptul că virusul Ebola poate fi distrus "cu reacţia imunitară corespunzătoare". Acesta îl citează pe John Eldridge, cercetător şef la Profectus BioSciences, o companie din New York, afirmând: "Deşi Ebola este un virus hemoragic foarte înfricoşător, tot ce ai nevoie este un răspuns destul de modest de neutralizare a anticorpilor şi astfel eşti protejat".

Totuşi, este nevoie de sute de mii de doze pentru stoparea epidemiei. Vaccinul împotriva virusului Ebola la oameni, pe care Profectus îl dezvoltă, va fi gata de abia anul viitor în luna iunie. Compania are nevoie disperată de fonduri pentru a mări producţia de la 5.000 la 20.000 de doze, potrivit lui John Eldridge. Această cantitate nu va fi de ajuns pentru a combate virusul, a mai scris autorul articolului.

Autorul mai notează că un vaccin făcut de GlaxoSmithKline (GSK) "a ajuns cel mai departe", compania începând testele asupra subiecţilor umani de pe data de 2 septembrie. Şeful programului GSK de vaccine anti-Ebola afirmă că vor produce aproximativ 10.000 de doze până la sfârşitul anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb