"Equest Investments Balkans" a preluat 75% din "Domo"

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 23 iulie 2007

"Equest Investments Balkans" a preluat 75% din "Domo"

Equest Investments Balkans (EIB) a încheiat un acord pentru achiziţia unei participaţii de 75% la retailerul de electronice şi electrocasnice Domo, prin intermediul subsidiarei Lynx Property, a anunţat săptămâna trecută fondul britanic de investiţii. Acţionarii fondatori ai Domo vor păstra 25% din acţiuni, se arată într-un comunicat al fondului bri-tanic.

Lynx, controlat în proporţie de 75% de EIB, va finanţa tranzacţia, probabil, prin contractarea de credite şi prin vânzarea de titluri. Firma Lynx va încheia un acord cu acţionarii fondatori ai Domo, care va include drepturi şi obligaţiii privind preluarea pachetul de 25% din acţiuni, în unele condiţii, luând în calcul performanţele financiare ale retai-lerului în 2007 şi 2008.

Printre acţionarii fondatori ai Domo se numără directorul general Lorand Szarvadi-Teglas, directorul pentru dezvoltare Zsuzsanna Szarvadi-Teglas, Ferenc Hegedus şi directorul financiar Alexandru Mnohoghitnei.

Domo operează 113 unităţi de retail în oraşe importante din România, cu o suprafaţă medie de peste 420 de metri pătraţi. În anul fiscal încheiat la 31 decembrie 2006, compania a avut vânzări de 121 milioane de euro. Profitul înainte de impozitare a crescut cu 390% anul trecut, la 11,3 milioane de euro. La sfârşitul anului trecut, compania avea active consolidate brute de 56,7 milioane de euro.

"După investiţiile recente la Technomarket şi Technomobile, finalizarea achiziţiei Domo ne va consolida poziţia pe piaţa retailului de produse electronice din regiunea Balcanică, aflată în creştere rapidă", a declarat, în comunicat, Petri Karjalainen, managing part-ner la Equest Partners Li-mited, consilierul de investiţii al EIB.

EIB, companie listată pe piaţa AIM, a Bursei din Londra, şi la Bursa Irlandeză, este unul din cele mai importante fonduri de investiţii pentru Europa de Sud-Est, concentrându-se asupra unor sectoare precum retailul, serviciile financiare, dezvoltarea imobiliară şi infrastructură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb