EUGEN SCHEUŞAN, ELECTROMAGNETICA: "Avem capacitatea să electrificăm toată România pentru electromobilitate"

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 15 aprilie 2019

Eugen Scheuşan: "Statul Român nu ar trebui să se ocupe de vânzarea automobilelor, aia este treaba firmelor care le produc, care pot veni cu credite de acasă şi cu alte măsuri indiferent de existenţa programului Rabla, pentru că trebuie să facă ceva ca să-şi vândă produsul", a spus reprezentantul Electromagnetica.

Eugen Scheuşan: "Statul Român nu ar trebui să se ocupe de vânzarea automobilelor, aia este treaba firmelor care le produc, care pot veni cu credite de acasă şi cu alte măsuri indiferent de existenţa programului Rabla, pentru că trebuie să facă ceva ca să-şi vândă produsul", a spus reprezentantul Electromagnetica.

Eugen Scheuşan: "România nici măcar nu îşi propune să construiască o infrastructură de electromobilitate, deşi asta e treaba Statului Român"

Electromagnetica (ELMA) are capacitatea de a asigura întregul necesar naţional de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice, însă dezvoltarea infrastructurii naţionale şi a companiei este împiedicată de faptul că ţara noas-tră nu are nicio filosofie privind electromobilitatea, ne-a declarat Eugen Scheuşan, directorul general al Electromagnetica.

Domnia sa ne-a precizat: "Treaba României este să-şi facă o filosofie, un plan naţional, privind infrastructura de electromobilitate, oricare ar fi ea. Să o facă şi să o publice. În prezent, toată lumea vede drept centrală problema automobilului electric, deşi este accesibil pentru oricine să aibă o maşină electrică. Problema adevărată e că de cele mai multe ori rămâi în ea. Dacă vrei să te duci la Constanţa, cu maşina electrică, ce faci?! Din cauza asta trebuie realizată infrastructura, care va fi un mare consumator de energie electrică. Un alt element important este să fie adusă de-a lungul căilor de trans-port".

Directorul general al companiei care desfăşoară activităţi de producţie şi servicii în domeniul energiei electrice ne-a mai precizat că ţara noastră nici măcăr nu îşi propune dezvoltarea unei astfel de infrastructuri pentru electromobilitate, domnul Scheuşan considerând că este de asemenea nevoie de organizarea unei pieţe care să dea posibilitatea celor interesaţi să activeze pe această piaţă, atât cumpărătorilor, cât şi vânzătorilor.

"Dar cineva trebuie să sape. Să se gândească, să observe că există o bună oportunitate de a dezvolta o afacere pe acest segment, cu actori români. Noi avem capacitatea să electrificăm toată Romania pentru electromobilitate, doar că trebuie alcătuit un program, gândit în toate ramurile lui. Unde s-ar produce energia pentru aşa ceva, care ar fi costurile, cum s-ar taxa, care ar fi accizele şi aşa mai departe", ne-a spus Eugen Scheuşan.

Acesta a mai subliniat că alte ţări se ocupă puternic de electromobilitate şi au planuri foarte clare: "Industriaşii din auto spun foarte clar până când au de gând să mai producă automobile clasice, când trec la cele electrice, câte modele îşi propun, în timp ce cei care construiesc staţiile de încărcare au planurile lor, în funcţie de industria auto. În Germania există un minister al planificării, unde cel din auto spune că va construi automobile cu baterie de 150 kV, iar celui care se ocupă cu staţiile de încărcare i se spune să construiască staţii pe măsură. În acelaşi timp, celor cu reţelele electrice, dacă se face o parcare cu 10 staţii de câte 150 kV, deja vorbim de 1,5 MW şi se întreabă acel actor dacă suportă reţeaua electrică. Cu producătorii se gândeşte un surplus energetic care să fie dat în sistem peste 10 ani, iar toată lumea se întrepătrunde. La noi ...".

Totodată, domnul Scheuşan a mai notat că programul Rabla Plus, prin care se acordă bani populaţiei pentru a-şi cumpăra maşini electrice este o activitate nu în slujba ţării noastre, ci a companiilor care vând automobilele electrice.

"Statul Român nu ar trebui să se ocupe de vânzarea automobilelor, aia este treaba firmelor care le produc, care pot veni cu credite de acasă şi cu alte măsuri (pentru a-şi stimula vânzările), indiferent de existenţa programului Rabla, pentru că trebuie să facă ceva ca să-şi vândă produsul", a spus reprezentantul Electromagnetica.

Acesta a conchis spunând: "În prezent, toată lumea crede că energia pentru reîncărcat automobile este gratuită şi că aşa va fi şi în viitor. Nu se poate aşa".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Simbolul este elma...elgs e electroarges

    1. Mulţumim pentru observaţie.

    D-nule Eugen Scheuşan ce ne spui tu noua sunt povesti !! nu avem drumuri ,autostrazi, pana la infrastructura moderna mai este cale lunga

    mai bine ai face sa te uiti in gradina ta sa aduci ceva contracte ptr ca la bursa e in cadre libera ELMA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb