Eugen Voicu iese din conducerea Certinvest

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 iulie 2014

Eugen Voicu, acţionarul majoritar al Certinvest, a renunţat la funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere, iar societatea are o nouă conducere, aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Modificările presupun renunţatea la sistemul de conducere dualist şi adoptarea celui unitar.

Astfel, Consiliul de Supraveghere (compus din Eugen Voicu, Silviu Hotăran, Dragoş Cabat, Adrian Stanciu şi Cosmin Alexandru) va fi desfiinţat. În loc, va exista un Consiliu de Administraţie format din Horia Gustă, directorul general al societăţii, Adrian Stanciu şi Dragoş Cabat, potrivit unui comunicat transmis de societatea de administrare a investiţiilor (SAI).

Şi conducerea executivă a Certinvest a suferit modificări, locul lui Răzvan Rusu, directorul de investiţii al companiei, fiind luat de Radu Buzea, responsabil control intern în cadrul firmei.

"Am pus la punct o structură de management mai flexibilă care să acomodeze toate constrângerile legislative, în perspectiva unor achiziţii vizate de Certinvest în perioada următoare", a declarat Eugen Voicu, în comunicatul transmis. Domnia sa a adăugat: "Astfel, Certinvest va continua procesul de extindere prin oferirea unor produse şi servicii financiare complementare".

Contactat de ziarul BURSA, Eugen Voicu ne-a precizat că a dorit să evite o situaţie de incompatibilitate care ar fi putut să rezulte în urma unor achiziţii pe care Certinvest doreşte să o realizeze.

"Este o problemă de legislaţie prea constrângătoare. Până se va revizui legislaţia, însă, trebuie să facem tot ce ţine de noi pentru a o respecta", ne-a explicat domnul Voicu.

Certinvest anunţa, luna trecută, că va fuziona două fonduri deschise de investiţii aflate în administrarea sa, respectiv Certinvest Dinamic (fond absorbant) şi Certinvest Maximus (fond absorbit).

Fondul rezultat poartă denumirea de Certinvest Dinamic.

Într-un interviu acordat în iunie ziarului BURSA, Horia Gustă preciza că investiţiile făcute de compania pe care o conduce sunt aproape exclusive pe piaţa locală de capital şi că îşi doreşte o diversificare sectorială mai bună a Bursei de Valori Bucureşti, aceasta oferind, în acest moment, oportunităţi investiţionale aproape exclusiv energetice şi financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb