Fabrica Electrolux din Satu Mare continuă să investească în calitatea muncii şi a produselor sale introducând EQE (Electrolux Quality Excellence) - o componentă a sistemului global EMS (Electrolux Manufacturing System), care operează în prezent în fabrici Electrolux din mai multe ţări de pe glob.
Cei aproximativ 30 milioane de euro investiţi de Electrolux în fabrica din Satu Mare până la ora actuala au vizat: introducerea şi dezvoltarea de noi tehnologii, dezvoltarea de bunuri competitive, îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, îmbunătăţirea şi siguranţa mediului înconjurător, reorganizarea sistemului de management. Fabrica Electrolux România respectă standardele Uniunii Europene de protecţie a mediului înconjurător, monitorizând în permanenţă pânza freatică din jurul întreprinderii. În 2006, fabrica a fost re-certificată cu ISO 14000, iar ca o dovadă a calităţii produselor realizate în Satu Mare instituţia franceză AFNOR a acordat în anul 2000 Certificatul de Calitate ISO 9001.
EQE (Electrolux Quality Excellence) pune accentul pe calitatea produselor în fiecare stadiu al asamblării şi implică întreaga echipă Electrolux. În condiţiile în care fiecare pas al producţiei este realizat cu o atenţie sporită în privinţa calităţii şi funcţionalităţii, se vor economisi timp şi resurse.
"Fabrica noastra continuă ritmul sustinut de dezvoltare. După începerea implementării cu succes a sistemului EMS în februarie anul acesta, am dorit să aducem încă o perfecţionare producţiei noastre, prin Electrolux Quality Excellence, astfel încât nici un produs care părăseşte fabrica din Satu Mare să nu rişte sa fie returnat. Acest lucru ne aşează, încă o dată, în rândul celor mai performante fabrici, ce funcţionează la standardele europene şi respectă toate cerinţele în materie de calitate ridicată şi eficientizare a productivităţii," a declarat Constantin Nedelcu, directorul fabricii Electrolux din Satu Mare cu această ocazie.
Trainingul desfăşurat, în prezent, pe această temă, în cadrul fabricii din Satu Mare reprezintă unul din popasurile unei caravane internaţionale, care a plecat din Olawa, Polonia, la 1 septembrie. În urma desfăşurării acestui training, se doreşte atingerea mai multor obiective: evidenţierea calităţii în sistemele de operare, informarea şi motivare a tuturor angajaţilor în ceea ce priveşte implementarea acestui sistem şi încurajarea culturii calităţii din Electrolux. Astfel, cei 1900 de angajaţi ai fabricii au fost impărţiţi în echipe de cate 30 de persoane şi participă la seminarii, pe parcursul a două zile.
La evenimentul de lansare EQE, au luat cuvantul Horst Winkler, SV President Industrial Operations Europe for Electrolux, Constantin Nedelcu, directorul fabricii Electrolux din Satu Mare si Stefan Kurti, directorul de producţie al fabricii. Invitaţi din partea autorităţilor locale: dl subprefect Rudolf Riedl, dl primar Iuliu Ilyes şi dl Viceprimar Gabriel Les.
Cu ocazia aceluiaşi eveniment, Horst Winkler, SV President Industrial Operations Europe for Electrolux, a susţinut că: "Electrolux Quality Excellence este o parte importantă a sistemului EMS şi reprezintă o nouă etapă în procesul continuu de îmbunătăţire şi eficientizare a muncii noastre.".
EMS (Electrolux Manufacturing System), lansat în România în luna februrarie 2007, reprezintă un sistem de producţie care constă în implementarea unui sistem de fabricaţie mai eficient, cu scopul de a reduce la minim toate pierderile. De asemenea programul EMS este responsabil şi de maximizarea eficienţei, a productivităţii, ergonomiei şi siguranţei muncii. Dezvoltarea acestei tehnologii de management a contribuit la transformarea fabricii Electrolux din Satu Mare într-un loc mai eficient şi mai competent.
Compania Electrolux este prezentă în România încă din 1995 şi are în componenţă o divizie de vânzări şi marketing în Bucuresti, precum şi fabrica de aragaze la Satu Mare, din care deţine 99.52% din acţiuni. Fabrica Electrolux din Satu Mare oferă la ora actuală o întreagă gamă de maşini de gătit, care pot satisface cele mai exigente cerinţe privind fiabilitatea şi designul, aliniindu-se la standardele Electrolux. Piaţa de desfacere a acesteia este foarte variată. Mai mult, anii trecuţi au adus noi pieţe de desfacere pentru aparatele Electrolux produse la fabrica din Satu Mare, mai precis ţările baltice, Israel, Finlanda, Rusia, Suedia şi Norvegia.
Grupul Electrolux este cel mai mare producător din lume de aparatură electrocasnică şi de uz profesional, cu vânzări de peste 40 de milioane de produse anual, către clienţi din 150 de ţări. Designerii Electrolux pun accent pe inovaţie pornind de la cunoaşterea aprofundată a nevoilor reale ale consumatorilor casnici şi profesionali. Compania Electrolux produce frigidere, maşini de spălat vase, maşini de spălat rufe, aspiratoare şi aragaze ce sunt vândute sub mărci renumite ca Electrolux, AEG-Electrolux, Zanussi, Eureka şi Frigidaire. În anul 2006, vânzările Grupului au fost de 104 miliarde coroane suedeze, iar numărul total de angajaţi de 56.000 de persoane.
1. defect combina frigorifica ERB 4041
(mesaj trimis de Micu Constantin în data de 28.07.2008, 19:01)
1. In luna iunie 2005, am cumparat o combina frigorifica ERB 4041, in care intr-o perioada curgea apa in interior si acum a facut o fisura f. fina in partea din spate in interior si in loc de zapada produce gheata in strat gros.
Care este solutia?
2. Doresc urgent sa-mi recomandati cea mai desteapta masina ELECTROLUX cu programe multe si speciale,consum mic de energie electrica , antisifonare, filtru anticalcar si alte calitatii, magazinul de unde o pot cumpara , eu locuind in Bucuresti.