• Creştere a cheltuielilor cu personalul de circa şapte milioane de lei, în condiţiile unui număr mai mare de angajaţi şi a majorării salariului mediu
Turbomecanica Bucureşti (TBM) a raporatat, pentru primele trei trimestre ale acestui an, un profit net de 8,69 milioane de lei, cu 50,91% sub cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, îndeosebi pe fondul creşterii cheltuielilor, reiese din raportul producătorului de componente pentru aeronave publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Veniturile din exploatare s-au ridicat la 85,97 milioane de lei, cu 0,87% peste cele din perioada ianuarie-septembrie 2019, ponderea cea mai mare fiind realizată din activităţile productive specifice profilului de fabricaţie al societăţii, se arată în raport.
Cifra de afaceri a fost de 73,75 milioane de lei, în scădere cu 5,2 % comparativ cu cea din primele trei trimestre ale anului trecut, în timp ce veniturile aferente costului producţiei în curs de execuţie şi a variaţiei stocurilor au avut o creştere de 64,26%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019.
Cheltuielile din exploatare au fost de 74,18 milioane de lei, în creştere cu 17,58% faţă de cele din intervalul ianuarie-septembrie a anului trecut, cheltuielile cu materiile prime şi materialele înregistrând un avans de 5,78%, la 26,99 milioane de lei, în condiţiile în care Turbomecanica a făcut achiziţiile necesare pentru produsele care se vor finaliza până la sfârşitul lui 2020.
"În contextul COVID-19, s-au achiziţionat materiale privind securitatea angajaţilor, prin achiziţia de mănuşi, măşti, dezinfectanţi, termoscanere, în valoarea de 0,236 milioane de lei", se mai arată în raportul companiei.
Cheltuielile cu personalul au fost de 36,05 milioane de lei, mai mari cu 24,32% faţă de cele din primele trei trimestre ale lui 2019, creşterea de aproximativ şapte milioane de lei fiind explicată de companie prin majorarea numărului de angajaţi de la 457 la 541 şi a creşterii salariului mediu cu aproximativ 8%.
Turbomecanica menţionează că, până în prezent, activitatea sa nu a fost afectată de răspândirea pandemiei de COVID-19, iar conducerea societăţii este angajată în implementarea deplină şi fără excepţii a celor mai bune practici şi politici de management astfel încât să se asigure continuitatea activităţii economice în anul 2020, atât în interesul investitorilor dar şi în strictă conformitate cu orice măsuri dispuse de autorităţile competente.
"Cu toate că nu se pot estima corect consecinţele acestei situaţii întrucât evenimentele evoluează de la o zi la alta, iar reglementările legale cu impact temporar asupra activităţii economice la nivel naţional sunt în continuare impredictibile, societatea nu estimează un impact major asupra activtăţii comerciale în contextul desfăşurării acesteia cu preponderenţă în cadrul Industriei Naţionale de Apărare. În acest context, societatea estimează că Cifra de Afaceri previzionată pentru anul 2020, va fi realizată până la finele anului, în conformitate cu Bugetul de Venituri şi Cheltuieli", informează Turbomecanica.
Cel mai mare acţionar al Turbomecanica este Radu Viehmann, ce la data de 30 iunie a acestui an avea 25,92% din capitalul companiei, în timp ce Dana Maria Ciorapciu deţinea 15,16% din Turbomecanica.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.11.2020, 06:44)
Nu inteleg de ce a crescut numarul angajatilor la o cifră de afaceri mai mică? Apoi să cresti salariile cu 8 % in pandemie e oare prudent ?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.11.2020, 16:32)
Daca poarta masca e prudent ? De ce mai intrebi de cresterea salariilor cind nu au bani ? logica mea de roman este ca de acolo de unde nu e de acolo trebuie sa mai iau !