Ferrari, profit-record cu mai puţine maşini vândute

E.D.
Companii #Auto / 19 februarie 2014

Ferrari a înregistrat, anul trecut, un profit net de 246 miliarde de euro, în creştere cu 5,4% faţă de 2012 (declarat oficial de companie drept cel mai bun an), iar profitul din tranzacţii a atins suma de 363,5 milioane de euro, cu 8,3% mai mult decât în anul precedent, conform unui comunicat remis azi redacţiei.

Cu toate că numărul maşinilor omologate livrate dealerilor a scăzut cu 5,4%, până la valoarea de 6,922 de exemplare, veniturile au crescut cu 5%, până la 2,3 miliarde de euro.

Rezultatele pozitive se datorează investiţiilor din ultimele 12 luni, inclusiv în programul de cercetare-dezvoltare (337 milioane de euro, cu 13 milioane mai mult decât în anul anterior). Investiţiile s-au auto-finanţat în totalitate, datorită unui flux de numerar ce a atins, anul trecut, nivelul-record de 1,36 miliarde de euro, cel mai bun rezultat din istoria companiei, se arată în comunicat.

Piaţa din SUA înregistrează un record de 2.035 maşini livrate, în creştere cu 9% faţă de anul precedent. În Europa, lider de vânzări este Marea Britanie (677 maşini omologate livrate), depăşind Germania şi Italia, care sunt în scădere. China, Hong King şi Taiwan reprezintă a doua piaţă ca mărime la nivel mondial, cu 700 de unităţi. Creşteri ale vânzărilor se mai înregistrează în Orientul Mijlociu şi Africa (8%) şi în Japonia (20%).

Firma declară că afacerile adiacente (retait, licensing şi e-commerce) au avut rezultate pozitive în creştere şi vor fi gestionate, din acest an, de o companie separată, deţinută 100% de Ferrari, cu sediul în Maranello.

Experţii evaluatori ai Brand Finance au desemnat Ferrari drept Cel mai Puternic Brand din Lume pentru al doilea an consecutiv, acordându-i calificativul de AAA+. Evaluarea de brand nu a luat în calcul doar datele financiare ale companiei, ci şi loialitatea faţă de brand, managementul clienţilor şi resursele umane, mai transmite comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb