Finanţele vor trimite Comisiei Europene două studii de piaţă în cadrul negocierilor privind taxa auto

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 11 septembrie 2007

Finanţele vor trimite Comisiei Europene două studii de piaţă în cadrul negocierilor privind taxa auto

Finanţele vor transmite CE, în cadrul discuţiilor pe tema taxei auto, două studii referitoare la piaţa autovehiculelor, cerute de aceasta la sfârşitul lunii iulie şi realizate de Uniunea Societăţilor de Asigurare Reasigurare şi Comisia de Asigurări, au declarat pentru NewsIn surse oficiale. Cele două documente au fost solicitate de experţii europeni pentru a constata dacă valorile folosite de Finanţe în grila de calcul a taxei de înmatriculare corespund gradului de uzură pe care îl iau în calcul asiguratorii români. În primăvară, Finanţele au transmis Comisiei Europene un studiu pe aceeaşi temă realizat de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto. Comisia a cerut mai multe documente realizate de organizaţii independente pentru a avea termeni de comparaţie la datele Finanţelor. Potrivit aceloraşi surse, evaluările USARR sunt foarte apropiate de cele ale Finanţelor.

Taxa de înmatriculare auto a devenit, din martie, obiectul unei proceduri de încălcare a tratatului declanşată de Comisia Europeană.

Corespondenţa şi negocierile dintre autorităţile de la Bucureşti şi reprezentanţii Comisiei Europene au început imediat după iniţierea procedurii. CE a apreciat că taxa de primă înmatriculare auto contravine articolului 90 din Tratatul de Aderare şi jurisprudenţei Curţii Europene. Principalele neajunsuri ale legislaţiei referitoare la taxa de înmatriculare auto, invocate de Comisia Europeană, sunt taxarea discriminatorie între maşinile la mâna a doua vândute de cetăţenii români şi cei din alte state membre UE, precum şi faptul că nivelul taxei depăşeşte valoarea reziduală sau de piaţă a maşinii în cazul celor foarte vechi.

Potrivit procedurii, guvernul român avea la dispoziţie două luni pentru a modifica taxa auto conform cerinţelor CE, înainte ca forul european să treacă la a doua etapă care constă în trans­miterea unei scrisori de argumentaţie, "reasoned opinion". Aceasta conţine recomandări precise ale modului în care trebuie modificată taxa. În urma discuţiilor cu partea română, CE a considerat că nu este încă necesar să avanseze procedura care va înceta numai după ce legislaţia românească va fi aliniată dispoziţiilor europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb