Firmele mici şi mijlocii beneficiază de fonduri de 7,2 milioane euro pentru dezvoltare

f.a.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 24 iulie 2007

Firmele mici şi mijlocii vor beneficia de fonduri de 7,2 milioane euro pentru dezvoltarea afacerilor cu specializare din partea companiilor de profil, au anunţat, ieri, reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov. "5,4 milioane euro provin din fonduri Phare, iar 1,8 milioane euro reprezintă cofinanţarea naţională. Programul pentru IMM-uri face parte dintr-un program Phare 2005", a afirmat Dan Nicula, directorul general al ADR Bucureşti. IMM-urile din zona de Nord-Est a ţării au alocate pes­te 1,7 milioane euro în cadrul proiectului, iar cele din Sud-Estul ţării şi cele din Sud-Muntenia vor beneficia de fonduri de peste un milion euro. Firmele din restul ţării au alocate pe regiunile Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest şi Centru între 600.000 şi 800.000 euro. În Bucureşti-Ilfov au fost alocate 361.000 euro.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov a lansat ieri, schema de "Asistenţă acordată IMM-urilor în scopul achiziţionării de servicii de consultanţă în afaceri", ce urmează să fie implementată în cadrul Programului Phare 2005 - Coeziune Economică şi Socială. Obiectivul schemei de finanţare este de a îmbunătăţi accesul firmelor mici şi mijlocii la servicii de dezvoltare a afacerilor. Solicitanţii eligibili sunt IMM-urile sau organizaţiile neguvernamentale care au IMM-uri ca membri. Sprijinul financiar nerambursabil se încadrează între 8.000 şi 20.000 euro pentru un proiect, în cazul firmelor mici şi mijlocii, şi între 20.000 euro şi 160.000 euro pentru solicitantul ONG cu membri IMM-uri. Contribuţia proprie a solicitantului trebuie să fie de minim 50 % în numerar. Data limită de depunere a cererilor de finanţare este 30 august 2007.

De asemenea, a fost lansat Ghidul solicitantului, prin intermediul căruia reprezentanţii firmelor sunt informaţi cu privire la procedurile ce trebuie urmate pentru obţinerea fondurilor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb