FMI avertizează cu privire la normalizarea politiciilor monetare

D.I.
Internaţional / 20 aprilie 2018

Poul Thomsen (Sursa foto: Twitter)

Poul Thomsen (Sursa foto: Twitter)

Banca Centrală Europeană ar trebui să continue să ofere stimulente ample în timp ce unele state din Europa emergentă vor trebui să normalizeze mai rapid politica monetară, a declarat astăzi Poul Thomsen, Director al departamentului European al Fondului Monetar Internaţional, transmit Reuters şi AFP.

În cadrul reuniunilor FMI şi Băncii Mondiale, Thomsen afirmat: "Cu unele excepţii, în majoritatea Europei inflaţia este mult sub ţintă. Având în vedere acest lucru, susţinem continuarea politicii monetare foarte relaxate şi de către BCE", oficialul adăugând: "În Europa emergentă, presiunile inflaţioniste mai puternice sugerează o poziţie ciclică mai avansată. Aceasta sugerează că în unele părţi ale Europei emergente politica monetară va trebui normalizată mai devreme sau mai rapid decât în Europa avansată".

Potrivit datelor publicate recent de Eurostat, luna martie 2018 a fost a doua lună consecutiv în care ţara noastră a avut cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 4%. Aceasta în condiţiile în care rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană (UE) a crescut în luna martie 2018 până la 1,5%, iar în zona euro a crescut până la 1,3%.

De asemenea, Poul Thomsen a salutat progresele realizate de ţările din zona euro care anterior înregistrau deficite comerciale dar s-a declarat îngrijorat de excedentele comerciale înregistrate de Germania şi Olanda, în contextul tensiunilor comerciale între SUA şi aliaţii europeni precum şi între SUA şi China.

Anul trecut, Germania a înregistrat un excedent al balanţei comerciale de 244,9 miliarde euro, în scădere uşoară faţă de valoarea record de 248,9 miliarde euro din 2016. Este pentru prima dată în în ultimii opt ani când excedentul balanţei comerciale a Germaniei a scăzut de la un al la altul, chiar dacă exporturile primei economii europene au atins o valoare record. Pe ansamblul anului trecut, exporturile primei economii europene au crescut cu 6,3%, până la un nivel record de 1.279,4 miliarde de euro, depăşind precedentul record de 1.203 miliarde euro stabilit în 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb