FMI, LA COTROCENI: Creşterea economică din 2011, bazată pe privatizări şi reforme

C.D.
Politică / 31 octombrie 2010

Creşterea economică din 2011, bazată pe privatizări şi reforme

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri, la Palatul Cotroceni cu reprezentaţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale, printre subiectele abordare fiind perspectiva semnării unui nou acord şi proiectul de buget pe 2011.

"În cadrul discuţiilor, au fost abordate şi perspectivele unei eventuale noi colaborări astfel încât, prin accentul pus pe privatizare şi reforme, să se atingă obiectivul unei creşteri economice sustenabile", potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Privind procesul de privatizare, FMI a recomandat, recent, Guvernului să înceapă procesul de privatizare a unor companii de stat, una dintre acestea fiind Cupru Min, societate care a înregistrat profit, în contextul cotaţiilor internaţionale favorabile pentru cupru.

De asemenea, preşedintele Băsescu a reafirmat angajamentul ţării noastre în privinţa consolidării fiscale şi a reformelor, îndeosebi în domenii precum Educaţia şi Sănătatea. Discuţiile cu FMI au vizat şi începerea unui proces de plată a arieratelor în domeniul sanitar.

Totodată, conform Administraţiei Prezidenţiale, a fost inventariat setul de politici care trebuie definitivat pe termen scurt, inclusiv în ceea ce priveşte o mai bună absorbţie a fondurilor europene, pentru asigurarea premiselor de pregătire a unui proiect de buget pe anul 2011, care să conducă la un deficit bugetar de 4,4% din PIB.

Reprezentanţii instituţiilor internaţionale au remarcat, conform Preşedinţiei, succesele obţinute în cadrul procesului de stabilizare macroeconomică, cu atât mai mult cu cât acestea au fost realizate pe fondul unei crize care afectează sever multe ţări din Uniunea Europeană.

Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, a susţinut şi el că delegaţia Fondului a "câteva discuţii intense şi dure", cu autorităţile noastre dar a precizat că există o colaborare bună şi că, în cele din urmă, se va ajunge la o înţelegere.

Remarca FMI privind eforturile ţării noastre vine în contextul în care şi preşedintele Traian Băsescu a susţinut că Europa este încă în criză şi că "povestea care apare în ziare şi la televiziune despre revenirea economiei încă nu este o realitate".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Noi stim ce si cum sa privatizam ?

    Va invit sa accesati site-ul AVAS, care de vreo luna a afisat - in vederea ofertarii la vanzare - listele societatilor la care detine participatii. 

    Doamnelor si domnilor, dupa parerea mea este inadmisibil sa afiseze societati (si nu doar cateva) care sunt deja in procedura insolvemtei ! 

    Oare lucratorii AVAS nu cunosc situatia societatilor din portofoliu ? Sau ce informatii poate da AVAS-ul unor eventuali interesati in conditiile in care angajatii se pare ca nu au datele financiare nici pentru jumatate dintre societatile aflate in portofoliu, pentru simplul motiv ca acestea nu stau de vorba cu actionarii nesemnificativi, situatie in care se regaseste AVAS-ul in cadrul majoritatii participatiilor detinute ! 

    Doamnelor si domnilor, de cati ani tot privatizeaza FPS-ul (indiferent cum s-a numit intre timp) ? Personal ma incearca un gand, ca o sa mai privatizeze vreo 7-10 ani, pana fac varsta de pensionare toti din vechea garda care mai lucreaza acolo.

    Sa dea Dumnezeu sa ma insel, viitorul o va demonstra. 

    1. Parerea mea este ca v-ati pripit cu portofoliul obiectivelor privatizabile cerut de FMI. Este vorba ,printre altele si de Oltchim! De aici magaria FMI, obedienta interesata a clasei politice aflata la putere si restul. Sunt in joc interese asa zis europene ca Romania sa devina o piata a unor multinationale,sub obladuirea asa zisei Comisii Europene,un derivat al CFR,si restului gstilor masonice mondiale!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb