"Fondul Proprietatea se opune înfiinţării companiilor energetice

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 noiembrie 2010

"Fondul Proprietatea" (FP) se opune în continuare înfiinţării celor două mari companii energetice, "Electra" şi "Hidroenergetica", a declarat ieri, într-un seminar Focus Energetic, ministrul Economiei, Ion Ariton. Domnia sa a precizat că au avut loc mai multe întâlniri între reprezentanţii Ministerului Economiei şi cei ai FP pentru a lămuri situaţia acţiunilor fondului în companiile energetice.

Ariton a mai declarat: "Am avut întâlniri cu reprezentanţii fondului săptămâna trecută şi mă voi întâlni şi astăzi (n.r. ieri) cu ei. Fondul Proprietatea este în continuare nemulţumit de acţiunile pe care le deţine la Nuclearelectrica".

Astăzi au loc adunările generale ale acţionarilor companiilor care vor constitui Electra şi Hidroenergetica. Astfel acţionarii vor trebui să aprobe procesele de divizare şi fuziune a societăţilor ce vor intra în componenţa viitorilor campioni energetici. Astfel, dacă Fondul Proprietatea nu se va înţelege cu reprezentanţii ministerului, realizarea companiilor ar putea întâmpina dificultăţi.

FP s-a opus de asemenea, în adunările generale ale acţionarilor companiilor energetice, la repartizarea a 90% din profit către bugetul de stat pentru acoperirea deficitului.

Recent, Guvernul a modificat legea 31 a societăţilor comerciale astfel încât opoziţiile formulate la procesele de divizare şi fuziune să nu mai împiedice realizarea acestora până la pronunţarea instanţelor.

În aceste condiţii există şanse ca Electra şi Hidroenergetica să fie înfiinţate în ciuda opoziţiilor formulate de Fondul Proprietatea şi de sindicate.

"Hidrosind" va formula plângeri penale împotriva membrilor consiliului de administraţie al "Hidroelectrica"

Conducerea Federaţiei Sindicale "Hidrosind" a anunţat ieri că va formula plângeri penale împotriva unor membri ai consiliului de administraţie al "Hidroelectrica" pentru sărvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi abuz în serviciu. Sindicaliştii "Hidrosind" reclamă modul defectuos în care s-a desfăşurat şedinţa consiliului de administraţie al "Hidroelectrica" din data de 7 octombrie în care trebuia să se aprobe un nou proiect de divizare şi fuziune a companiei în vederea constituirii giganţilor energetici "Hidroenergetica" şi "Electra". "Hidrosind" susţine că hotărârea rezultată în urma acestei şedinţe este falsă.

"Hidrosind" susţine că a depus cereri de intervenţie la Registrul Comerţului care au blocat noul proiect de realizare a celor două mari companii energetice.

Astăzi "Hidrosind" şi-a programat să picheteze sediul Hidroelectrica deoarece se va desfăşura Adunarea Generală a Acţionarilor companiei care vor aproba proiectul de constituire a Hidroenergetica.

Conducerea "Hidrosind" mai afirmă că există un memorandum al Băncii Mondiale transmis Ministerului Economiei şi societăţilor implicate în procesul de restructurare al sectorului energetic, în care îşi exprimă îngrijorarea pentru neconformităţile şi deteriorarea eficienţei financiare a "Hidroelectrica".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La tribunalele europene si tot vor impiedica aceasta nationalizare a participatiilor valoroase ale fondului Proprietatea pe care statul a pus ochii. Ori se ajunge la o intelegere amiabila in consens si nu prin impunere... sau le poate statul garanta actionarilor ca dupa fuziune pretul actiunilor FP vor sari peste 1 ron/actiune si nu se va prabusi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb