Fondul Sierra German Food Retail Income finalizează achiziţia a 7 supermarketuri

G.D.
Companii / 29 martie 2023

Luis Mota Duarte, CFO & Executive Director of Investment Management, Sierra

Luis Mota Duarte, CFO & Executive Director of Investment Management, Sierra

Sierra, jucător internaţional în industria de real estate, a finalizat achiziţia a 7 supermarket-uri, portofoliul total al fondului său german de investiţii pentru retail alimentar ajungând, astfel, la 12 active, conform unui comunicat remis redacţiei. Lansat în octombrie 2021, Sierra German Food Retail Income Fund I targetează investitori instituţionali de prim rang din regiunea DACH, oferind randamente investiţionale şi venituri stabile pe termen lung.

Potrivit sursei citate, axându-se pe retailerii din industria alimentară din Germania, în special pe proprietăţi independente stabile, fondul de investiţii s-a făcut remarcat prin contracte de închiriere pe termen lung cu operatori recunoscuţi şi de prim rang. Cele 12 active achiziţionate sunt răspândite în 9 regiuni diferite din Germania, inclusiv Renania de Nord-Westfalia, Hesse, Bavaria, Saxonia şi Renania-Palatinat.

Fondul vizează un volum de investiţii de aproximativ 200 de milioane EUR, ceea ce subliniază calibrul său investiţional şi rezilienţa sectorului de activitate, perfect aliniate cu expertiza în managementul investiţiilor şi competenţele strategice oferite de Sierra şi portofoliul său european în expansiune.

Christoph Billwiller, Investment Management Director în cadrul Sierra, a declarat: "Acest fond cu venituri stabile pe termen lung oferă expunere la un sector imobiliar rezistent, valorificând experienţa şi portofoliul Sierra, construit cu numeroşi parteneri de top, timp de peste trei decenii. Suntem foarte mândri de activele achiziţionate şi de faptul că putem oferi investitorilor noştri un randament peste medie, dovedind expertiza noastră ca partener de primă clasă în managementul investiţiilor în Europa. Această creştere este rezultatul angajamentului pe care ni l-am asumat în raport cu business-ul de Management al Investiţiilor şi al capacităţii noastre de a identifica şi oferi oportunităţi de investiţii atractive pentru diferite grupuri de investitori."

În 2022, Sierra a adăugat în portofoliul său active administrate în valoare de 700 de milioane EUR. Compania gestionează active de peste 4,8 miliarde EUR din diverse sectoare, precum cel de birouri, logistic şi proiecte de real estate cu utilizare mixtă, structurate în 15 vehicule investiţionale din Europa, în parteneriat cu lideri internaţionali şi investitori privaţi.

Luis Mota Duarte, CFO & Executive Director of Investment Management, Sierra, a adăugat: "Suntem foarte încântaţi de progresele înregistrate până acum de fondul de investiţii German Food Retail Income. Piaţa germană are o importanţă strategică pentru Sonae Sierra, unde considerăm că putem valorifica pe termen lung capacităţile noastre investiţionale distinctive şi de gestionare a activelor. Progresul înregistrat în Germania este în linie cu performanţa obţinută de Sierra la nivelul business-ului de Management al Investiţiilor în Europa, în 2022. Am înregistrat rezultatele foarte bune anul acesta, dezvoltând o bază atractivă de oportunităţi off -market."

Recent, Sierra a aderat oficial la Principiile pentru investiţii responsabile (PRI), devenind semnatar al principiilor care promovează investiţiile durabile, prin integrarea criteriilor de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) în deciziile sale care ţin de investiţii. Pe lângă acest angajament, Sierra a fost prima companie imobiliară portugheză care şi-a refinanţat o parte din datoria corporativă prin obligaţiuni corelate cu performanţa sa în materie de sustenabilitate, consolidându-şi, astfel, reputaţia de lider în managementul investiţiilor durabile. Sierra Prime şi Iberia Coop, fonduri administrate de Sierra, au obţinut pentru al 13-lea an consecutiv recunoaşterea Green Star din partea GRESB Real Estate Assessment, care evaluează performanţa ESG a activelor imobiliare, la nivel mondial, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb