Fonduri europene record, atrase de Primăria Galaţi în 2022

Ana Felea
Fonduri Europene / 29 decembrie 2022

Fonduri europene record, atrase de Primăria Galaţi în 2022

2022 a reprezentat pentru Primăria Galaţi un record al fondurilor europene atrase pentru dezvoltarea municipiului reşedinţă de judeţ. Este vorba despre 112 proiecte, aflate în diverse stadii, ce totalizează 1,3 miliarde de lei.

"2022 a fost anul în care Primăria municipiului Galaţi a punctat un adevărat record în ce priveşte atragerea de fonduri europene. 86 de proiecte de 776 milioane de lei se află în implementare, 5 proiecte de 191 milioane de lei au fost încheiate, iar în 2023 vor demara 21 de proiecte de 366 milioane de lei. O componentă foarte importantă a fost accesarea de fonduri în cadrul PNRR. În acest caz este vorba despre 49 de proiecte deja aprobate în valoare de 111 milioane de euro. Pe lângă proiectele finanţate cu bani europeni, Primăria municipiului Galaţi mai are în derulare 27 de contracte de investiţii de peste 55 de milioane de lei. Acestora li se adaugă alte 20 de contracte aflate în procedură de achiziţie de peste 60 de milioane de lei", informează Primăria Galaţi.

Educaţia a rămas o prioritate pentru autorităţile locale din municipiul Galaţi, aşa că în anul 2022 au continuat investiţiile în şcoli şi grădiniţe. Şi la acest capitol, sumele atrase din fonduri europene au fost mult mai mari ca în alţi ani.

"Şi aici a fost înregistrat un adevărat record de proiecte în infrastructura şcolară, iar unul dintre acestea, cel derulat la Şcoala 11, a fost deja finalizat. În prezent sunt în implementare proiecte în valoare de 129 de milioane de lei la 22 de unităţi de învăţământ. De asemenea, în cadrul PNRR vor demara anul viitor alte 5 proiecte pentru unităţi de învăţământ cu o valoare 47 milioane de lei", se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Galaţi.

La capitolul sănătate au continuat investiţiile în toate cele 3 spitale aflate în administrarea Primăriei municipiului Galaţi (Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Maternitatea "Buna Vestire" şi Spitalul de Psihiatrie). În acest caz este vorba despre 19 proiecte cu finanţare europeană, în diferite stadii. Există deja finanţare europeană pentru 8 proiecte în valoare totală 88,4 milioane lei (17,6 milioane de euro).

În ceea ce priveşte transportul, tot în cadrul PNRR au fost aprobate 3 proiecte pentru 57 de noi mijloace de transport nepoluante, în parteneriat cu Primăria comunei Vânători, iar valoarea acestora este de 52 de milioane de euro.

2022 a fost anul în care, la Galaţi, au continuat şi investiţiile în cartierele care au dus la mărirea numărului locurilor de parcare din municipiu.

"Au fost desfiinţate 366 de garaje în zonele Micro 16, 19, 20, 38, 39C, Siderurgiştilor Vest şi Piaţa Centrală. Astfel, s-au creat 700 de noi locuri de parcare. Proiectele au mai inclus şi refacerea trotuarelor, a carosabilului, amenajarea de locuri de joacă pentru copii. Lucrările în carierele oraşului vor continua şi în 2023", spun reprezentanţii Primăriei Galaţi.

"Încheiem un an în care am reuşit să ducem la bun sfârşit proiecte importante pentru oraşul nostru. Dar mai important este faptul că am demarat procedurile pentru obţinerea de fonduri din diferite surse pentru continuarea dezvoltării Galaţiului, iar o parte dintre aceste proiecte au început deja. Vorbim despre un record în atragerea de fonduri ce sunt importante pentru infrastructură, educaţie sau sănătate. Contribuţia cea mai importantă pentru toate aceste schimbări aparţine însă gălăţenilor. Lor le mulţumesc pentru că împreună am reuşit să nu ne lăsăm descurajaţi şi să putem privi încrezători către viitor", declară Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ne rugăm să

    De ce se permite utilizarea petardelor încă din luna noiembrie ce face această poliție locala si altele cînd se folosesc la doi pași de ei care stau ascunși în birou la căldură și nu intervin iar noi contribuabilii suntem disperați ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb