Fonduri SAPARD de 86 de milioane de euro pentru sectorul viticol

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 26 martie 2007

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a primit 65 de proiecte din sectorul vinificaţie, în cadrul programului SAPARD, valoarea finanţării fiind de 86 de milioane de euro, a informat, recent, agenţia. Din cele 65 de proiecte depuse în cadrul Programului SAPARD, au fost finalizate 18 proiecte. Fondurile de 86 de milioane de euro au contribuit la dezvoltarea unor noi depozite pentru struguri dar şi la îmbunătăţirea capacităţii de producţie cu 19.267 de tone.

Potrivit APDRP, societatea Agroindustrială Recatim Recaş a accesat fonduri europene de peste 271.000 de euro, în vederea modernizării tehnologice şi a extinderii capacităţii de vinificaţie. "Finanţarea SAPARD a venit la momentul potrivit, când industria viticolă românească şi cea recăşană avea cea mai mare nevoie de retehnologizare", a declarat directorul general Recatim Recaş, Ioan Georgiu. Acesta a precizat că şi în acest an societatea va accesa fonduri europene detinate dezvoltării rurale pentru finalizarea liniei tehnologice.

Până în prezent, APDRP a aprobat 4.809 de proiecte în valoare de 1,51 miliarde de euro şi a efectuat plăţi de 744 milioane de euro. Agenţia va putea efectua plăţi până în luna noiembrie 2008. În acest an, viticultorii pot accesa fonduri europene de 20 de milioane de euro pentru modernizarea plantaţiilor de viţă de vie, reamplasarea parcelelor şi reconversia soiurilor. Fondurile vor fi alocate prin Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA) şi se va acorda fermierilor sub forma plăţilor directe, în baza planurilor elaborate de fermieri. Pentru a putea accesa fonduri europene, solicitantul trebuie să elaboreze un plan individual prin care prezintă un program de reconversie a plantaţiilor viticole. O condiţie esenţială pentru ca proiectul să fie eligibil este ca parcela de viţă de vie să aibă suprafaţa cuprinsă între 0,30 de hectare şi 150 de hectare.

Planul individual trebuie depus la sediul Direcţiei Agricole din judeţ, iar după ce obţine aprobarea, solicitantul trebuie să depună dosarul la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), instituţia responsabilă cu gestionarea fondurilor europene.

APIA va achita sprijinul financiar în ordinea depunerii dosarelor, dar beneficiarii care au finalizat lucrările din dosar au prioritate în raport cu cei care solicită banii în avans.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb