Ford discută cu Google despre producţia de maşini "fără şofer"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 23 decembrie 2015

Ford discută cu Google despre producţia de maşini "fără şofer"

Grupul american Google poartă discuţii cu constructorul auto american Ford Motor Co pentru a ajuta compania de Internet să facă progrese cu proiectul său privind maşinile "fără şofer", informează publicaţia Automotive News, citând surse din apropierea discuţiilor, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Dacă se va ajunge la un acord, cel mai probabil acesta ar urma să fie anunţată în mod oficial cu ocazia salonului Consumer Electronics Show, care are loc în prima săptămână a lunii ianuarie, la Las Vegas.

Un purtător de cuvânt de la Google a declarat pentru Automotive News că firma nu doreşte să facă comentarii cu privire la speculaţii, însă o serie de oficiali ai Google au confirmat că grupul poartă discuţii cu mai mulţi constructori auto.

La începutul acestui an, Google a demarat discuţiile cu majoritatea marilor constructori auto din lume şi a început să pună la punct o echipă de furnizori care să îi permită să accelereze proiectul ce vizează lansarea pe piaţă, până în anul 2020, a unor automobile complet autonome. În luna iunie, Google a început testele cu un prototip de automobil autonom de concepţie proprie, pe drumurile din jurul sediului său din Mountain View.

La rândul său, Bloomberg a informat în urmă cu câteva zile că Google vrea să facă din divizia sa de maşini "fără şofer" o afacere separată sub marca Alphabet Inc.

În România, Ford a început producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici şi primul autovehicul românesc de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a demarat la Craiova şi producţia motorului EcoBoost.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb