FORT: Sute de tiruri, blocate în vămi din cauza unei defecţiuni informatice

V.B.
Companii #Transporturi / 4 iulie 2014

Actualizare 14:38 Sistemul informatic vamal a fost remediat

Direcţia Generală a Vămilor anunţă că, începând cu ora 14, Sistemul Informatic Integrat Vamal este funcţional.

Toate structurile vamale teritoriale au fost informate şi s-a dispus prelungirea programului de lucru în birourile vamale de interior până la finalizarea tuturor operaţiunilor vamale.

---

Actualizare 14:08 Vameşii trec la procedura alternativă

Direcţia Generală a Vămilor (DGV) a început astăzi folosirea procedurii alternative utilizate în cazuri cu probleme informatice şi a dispus prelungirea programului de lucru în birourile vamale până la finalizarea tuturor operaţiunilor, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Urmare a problemelor tehnice (hardware) ale Sistemul Informatic Integrat Vamal care este momentan indisponibil, Direcţia Generală a Vămilor a informat în mod operativ toate structurile vamale teritoriale cu privire la folosirea procedurii alternative utilizată în astfel de situaţii, începând de ieri, 3 iulie a.c, ora 16.00, astfel încât să se asigure desfăşurarea în bune condiţii a procesului de vămuire. Totodată, autoritatea vamală a dispus prelungirea programului de lucru în birourile vamale de interior, până la finalizarea tuturor operaţiunilor vamale, şi depune toate eforturile pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp posibil", este textul comunicatului DGV.

---

Sute de tiruri sunt blocate astăzi în toată ţara, la orele prânzului, în birourile vamale interne, din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic, potrivit unui comunicat al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) trimis redacţiei.

Federaţia precizează că operaţiunile vamale sunt blocate încă de ieri din această cauză. Până în prezent, nu a fost luată nicio măsură pentru deblocarea situaţiei şi nici nu sunt perspective pentru reînceperea activităţii.

Reprezentantii FORT au solicitat informaţii direct la operatoriii vamali, însă, potrivit acestora, chiar şi dacă situaţia este remediată, nu se va lucra sâmbătă sau duminică.

FORT solicită remedierea urgentă a situaţiei şi desfăşurarea activităţii şi în acest sfârşit de săptămână, pentru a fi recuperat timpul pierdut.

"Pentru fiecare camion, pierderile sunt de cel puţin 100 euro/zi, fără să luăm în calcul imposibilitatea de a livra mărfurile şi problemele generate clienţilor de transport", avertizează Federaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb