FOTBAL ŞI BANI Echipa naţională ruinează cota jucătorilor

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 29 martie 2011

Echipa naţională ruinează cota jucătorilor
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Partida pe care naţionala de fotbal o va disputa, astăzi, în compania formaţiei din Luxemburg poate marca un moment istoric în ceea ce priveşte decăderea acestei echipe. Evoluţia din partida cu Bosnia i-a speriat pe oamenii din anturajul primei reprezentative, care se tem de o umilinţă maximă.

    În urmă cu 10 - 15 ani, impresarii erau acuzaţi că făceau presiuni asupra selecţionerilor pentru a-şi impune fotbaliştii la naţională. În acest moment lucrurile stau exact invers. Pe fondul lipsei de rezultate, tot mai mulţi fotbalişti tricolori se gândesc serios să se retragă din echipa naţională. În primul rând fotbaliştii care evoluează la cluburi bune din Europa se tem să nu-şi strice definitiv cota din cauza contraperformanţelor naţionalei. În această situaţie se găsesc Chivu (Inter Milano), Mutu (Fiorentina), Săpunaru (FC Porto), Radu Ştefan (Lazio Roma), Raţ (Şahtior Doneţk), Marica (VfB Stuttgart), Tamaş (West Bromwich Albion), Bogdan Stancu (Galatasaray), fotbalişti care în acest moment aşteaptă fie un transfer mai bun, fie prelungirea actualelor înţelegeri. În acest moment cotele de transfer ale jucătorilor enumeraţi mai sus sunt cuprinse între 13.000.000 de euro (Chivu) şi 3.500.000 de euro (Săpunaru), dar acestea se află într-o uşoară scădere, pe fondul căderii primei reprezentative în clasamentele FIFA şi UEFA. În situaţii similare s-au aflat şi fotbalişti din Ungaria şi Belgia după ce echipele naţionale ale acestor ţări au intrat în regres din punctul de vedere al performanţelor. Exemplul lui Mirel Rădoi, care a decis să se concentreze exclusiv pe evoluţia sa la echipa de club, poate fi urmat şi de alţi fotbalişti, Cristi Chivu fiind primul care a lăsat să se înţeleagă că există această posibilitate. Fotbaliştii consideră că nu se merită să rişte unele accidentări în condiţiile în care prezenţa sub tricolor nu le mai aduce decât critici şi ironii, inclusiv din partea colegilor de la echipele de club.

    Revenind la partida cu Luxemburg, trebuie precizat că pe hârtie, strict din punctul de vedere al valorii financiare, echipa noastră este net superioară adversarei. Astfel, întreg lotul formaţiei din Luxemburg este cotat la 3.550.000 de euro, niciun jucător nu costă mai mult de 600.000 de euro, în timp ce lotul antrenat de Răzvan Lucescu ar valora 73.500.000 de euro. Din păcate, practica a dovedit că surprizele neplăcute sunt posibile, mai ales în ceea ce priveşte echipa noastră naţională. În cazul unei noi sincope, reprezentativa tricoloră poate cădea pe ultimul loc al clasamentului, asta într-o grupă considerată foarte uşoară în momentul tragerii la sorţi. Singurul optimist rămâne selecţionerul Răzvan Lucescu: "Am încheiat un ciclu important de trei meciuri în deplasare, dar urmează o serie, cu meciuri pe teren propriu cu Bosnia, cu Belarus, care ne poate propulsa spre locul doi. Suntem într-o situaţie foarte grea, dar şansele rămân intacte dacă învingem în acest prim meci. E nevoie de patriotism, să strângem rândurile. Eu merg până la capăt atâta timp cât sunt şanse. Meciul cu Luxemburg e foarte important. Întâlnim o echipă mică, foarte agresivă, şmecheră, care a făcut din faza defensivă o artă".

    Partida de astăzi, ora 20.45 - în direct la TVR1, aduce faţă în faţă cele mai slabe echipe ale grupei, care, împreună, au acumulat un sfert din punctele Franţei, echipa clasată pe prima poziţie.

    13.000.000 de euro este cota de transfer a lui Chivu

    Opinia Cititorului ( 2 )

    1. pofta si placerea de a juca le-a scazut de mult, sa le scada si banii, merita !!

      1. Poate vor scoate un egal cu Luxemburg, sa-si consolideze pozitia.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    14 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9761
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb