"Gedeon Richter" România îşi creează o reţea dinamică de distribuţie a produselor farmaceutice

Geanina Vodă
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 4 aprilie 2007

"Gedeon Richter" România îşi creează o reţea dinamică de distribuţie a produselor farmaceutice

Pentru grupul "Gedeon Richter" Româ­nia anul trecut a reprezentat o dezvoltare intensă care a vizat atât producţia subsidiarei din Târgu Mureş, cât şi alte segmente de pe piaţa de medicamente şi anume segmentul de distribuţie şi retail farmaceutic.

Valeria Dan, directorul general "Gedeon Richter" România, a declarat că investiţiile au fost realizate prioritar în producţie, logis­tică şi dezvoltarea informatică. Doamna Dan a subliniat că obiectivele companiei pentru acest an sunt crearea unei reţele de distribuţie dinamice, creştere cotei de piaţă şi prezenţa în topul primilor 10 distribui­tori.

În vederea întăririi poziţiei deţinute de grupul Richter, în anul 2006 s-au realizat numeroase achiziţii în segmentul de distribuţie şi retail farmaceutic. Valoarea achiziţiilor realizate anul trecut de Grupul "Gedeon Richter" (producţie, distribuţie, lanţ farmaceutic) se ridică la 35-36 milioane euro. Anul trecut grupul a achiziţionat grupul DITA, Sibofarm Sibiu, ABC Pharm, Activ Pharma şi TMT, ajungînd să deţină o cotă de piaţă de 4,5%.

Segmentul de retail farmaceutic al grupului Richter s-a dezvoltat continuu prin achiziţii, anul trecut 40 societăţi comerciale au fost preluate ridicînd la 72 numărul total al farmaciilor deţinute.

În prezent au fost rebranduite un număr de zece farmacii, urmând ca în cursul aces­tui an să fie rebranduită întreaga reţea de farmacii. Grupul are în prezent peste 1200 de angajaţi (600 producţie, 400 distribuţie, peste 300 în farmacii).

Datorită creşterii vânzărilor pe piaţa internă şi pe cea externă, conducerea societăţii a decis că este necesară continuarea investiţiilor în cadrul secţiilor de producţie ceea ce s-a concretizat în mărirea capacităţii de producţie. În 2006 vânzările "Gedeon Richter" România au însumat un număr de 11.957.182 unităţi comerciale. Cifra de afaceri pe anul trecut s-a ridicat la 150 milioane de dolari, date neconsolidate. Cele mai bine vândute produse din punct de vedere cantitativ au fost aspirina tamponată, iar din punct de vedere al valorii un produs pe bază de simvastatină, iar din produsele de import grupul de produse anti­concepţionale.

Exportul şi producţia în lohn contribuie semnificativ la creşterea cifrei de afaceri, dar nu mai puţin important este aportul sectorului de dezvoltare a produselor. Pe piaţa internă au fost lansate patru produse noi.

Szabo Istvan, director general adjunct "Gedeon Richter" România, a declarat că societatea vinde în prezent 30% din produse prin firmele de distribuţie. De asemenea, domnia sa a precizat că produsele "Gedeon Richter" deţin între 1,5 - 1,7% din piaţa românească.

Unul din obiectivele de importanţă strategică al managementului companiei îl constituie introducerea unui sistem al managementului calităţii, bazat pe normele GDP (Good Distribution Practice). Conform acestor norme va intra în funcţiune începând cu a doua jumătate a acestui an în Centrul logistic farmaceutic Corunca, din imediata apropiere a Târgu Mureşului, pe o suprafaţă de peste 5000 mp. Pe lângă depozitul de produse finite, pentru medicamentele produse de "Gedeon Richter România", în acest centru va funcţiona depozitul de dis­tribuţie a grupului Richter. Valoarea inves­tiţiei în acest centru este de 7 milioane de euro.

În Adunarea Generală a Acţionarilor "Gedeon Richter România", care se va întruni la sfîrşitul lunii aprilie, va fi analizată propunerea de contractare a unui împrumut de 22,8 milioane de dolari de la firma mamă pentru investiţii. Cu aceeaşi ocazie va fi dis­cutată propunerea de majorare a capitalului social.

Grupul Richter deţine în România societatea "Gedeon Richter Romania" cu un capital social de peste 95 milioane de lei, care a achiziţionat în 1998 "Armedica" Târgu Mureş, companie ce are un capital de 7 milioane de lei. Aceasta include "Gedeon RichterFarmacia" SA, cu un capital social de 6,9 milioane lei şi grupul firmelor de distribuţie. În acest moment în urma majorărilor de capital, la "Armedica" acţionarii minoritari deţin sub 1%. Au fost realizate două oferte publice de preluare, în cadrul cărora subscrierile au fost făcute în principal de acţionarul majoritar. Din anul 1998 până în prezent nu a fost acordate dividende, profitul fiind reinvestit. În prezent, "Armedica" este societate închisă şi acţiunile sale nu mai sunt listate pe piaţa organizată de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb