Grupul Elsaco estimează afaceri triple în 2015, de peste 500 milioane lei

Elena Deacu
Companii #Energie / 7 mai 2015

Grupul de companii cu capital integral românesc Elsaco, din domeniul instalaţiilor termoenergetice, estimează pentru anul în curs o cifră de afaceri de peste 500 milioane de lei, de trei ori mai mare decât nivelul raportat în anul anterior.

Compania, care a încheiat exerciţiul financiar al anului 2014 cu o cifră de afaceri consolidată de 196,82 milioane de lei, estimează un profit brut pentru acest an de 12,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Creşterea estimată pentru anul în curs ia în calcul două proiecte extrem de importante pe care le-am câştigat alături de partenerii noştri şi care au ca termene de finalizare anul 2015. Cele mai noi proiecte sunt construcţia unui grup de cogenerare pentru alimentarea cu energie termică a municipiului Oradea şi retehnologizarea Magistralei 2 a reţelei de transport energie termică din Iaşi. Rezultatele obţinute la nivel de grup în primele trei luni ale anului ne fac să fim optimişti în privinţa estimărilor de la începutul anului 2015", a declarat Valeriu Iftime, preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Elsaco.

"Implementare proiect la sursa la CET Oradea", cel mai mare proiect de reabilitare derulat în sistemul energetic în ultimii 20 ani, este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu are o valoare de 53 de milioane de euro şi a fost câştigat de Elsaco în consorţiu cu compania italiană STC. Pentru licitaţia organizată de municipalitatea din Iaşi, Elsaco a participat în consorţiu cu alte două firme recunoscute la nivel naţional: Conest SA şi TMUCB.

Fondat în 1994, în Botoşani, de patru ingineri, Grupul de firme Elsaco şi-a dezvoltat constant portofoliul de produse şi servicii destinate sectorului utilităţilor. Diviziile care vor înregistra cea mai mare rată de creştere în 2015 sunt, conform estimărilor, Divizia responsabilă cu proiecte de reabilitare şi modernizare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare şi Divizia de Vânzări Echipamente şi Servicii Utilităţi.

"Divizia de Vânzări Echipamente şi Servicii Utilităţi a fost cea mai profitabilă anul trecut, având o contribuţie de aproximativ 25% din totalul cifrei de afaceri. În 2015, obiectivul prioritar este consolidarea acestei contribuţii, în cel mai prudent scenariu şi extinderea portofoliului de produse şi echipamente prin dezvoltarea de parteneriate noi, cu companii lider în domeniile lor de activitate pe pieţele externe", a declarat Vlad Iftime, Director Executiv Divizia de Vânzări Echipamente şi Servicii Utilităţi a Elsaco.

Începând cu 2015, Elsaco monitorizează atent pieţele din Moldova şi Serbia unde urmează a fi lansate licitaţii pe proiecte de reabilitare termoficare şii reţele hidroedilitare, cu finanţare BERD.

"Piaţa din Moldova este o reală provocare pentru proiecte termoenergetice deoarece intrăm în competiţie cu antreprenori locali şi regionali, ce au deja la activ un portofoliu similar, capabili să managerieze şi să execute lucrări de anvergură. Prin parteneriatele pe care le construim şi o atenţie sporită la selecţia furnizorilor şi subcontractanţilor, avem încredere că vom reuşi să ne impunem şi pe această piaţă", a declarat Viorel Iliuţă, Director General al Elsaco Electronic, cea mai important firmă din grup.

Elsaco Group funcţionează în prezent ca un holding cu aproape 500 de angajaţi, iar domeniile principale de activitate sunt: reabilitare şi modernizare sisteme de termoficare, sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, contorizare de apă, energie şi gaz, energie neconvenţională, instalaţii rezidenţiale şi industriale, calculatoare şi componente IT.

Compania derulează constant programe de implicare în activităţile comunităţii, proiectele derulate din 1994 şi până în prezent însumând o investiţie în programe de responsabilitate socială de aproximativ un million de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dar de cratitza ati auzit?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb