Grupul german de feronerie Häfele aşteaptă vânzări de 5,3 milioane de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 2 aprilie 2010

Subsidiara din România a producătorului şi distribuitorului german de feronerie pentru mobilier şi uşi Häfele, deschisă în noiembrie 2009, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 5,3 milioane euro, a declarat directorul general al companiei, Ovidiu Toader. Häfele a cumpărat în noiembrie 2009 firma de profil Minerva Com din Timişoara, care deţinea patru showroom-uri în Timişoara, Sibiu, Oradea şi Bucureşti.

"Luând în calcul că majoritatea producătorilor de mobilă au avut de suferit de pe urma scăderii cererii, noi, ca furnizori de accesorii pentru mobilă, am fost afectaţi la rândul nostru. Am fixat obiectivele pentru anul 2010 la nivelul celor din 2008, pe vremea Minerva Com, luând în considerare unele semne de însănătoşire a pieţei şi observând o creştere uşoară a cererii faţă de ultima perioadă a anului 2009. (...) Incluzând sectorul de feronerie arhitecturală şi divizia pentru industrie dorim să atingem o cifră de afaceri de 5,3 milioane euro în 2010", a precizat Toader, care este şi fondatorul Minerva Com, potrivit Mediafax.

Anul trecut, grupul german a investit circa 150.000 euro în infrastructura IT, în parcul auto, precum şi în showroom-ul din Timişoara. Pentru 2010, Häfele a alocat pentru modernizarea şi rebrandingul celorlalte trei showroom-uri circa 100.000 euro, iar pentru logistica depozitului central 20.000 euro.

"În viitor nu ne propunem să deschidem alte showroom-uri proprii. De asemenea, căutam activ în zonele în care nu avem firme partenere să încheiem calaborări. (...) Despre alte achiziţii nu poate fi vorba în 2010", a afirmat directorul general al subsidiarei.

Reprezentantul Häfele a menţionat că anul trecut scăderea consumului a dus la diminuarea cererii, micii producători refuzând să mai facă stocuri de accesorii sau materiale, iar cele mai afectate au fost fabricile care produceau mobilier mai ieftin, în serie.

"Blocajele financiare din piaţă au fost < piatră de moară > pentru furnizorii din domeniu. (...) Începutul lui 2010 a marcat şi primele semne pozitive din domeniu, o dezgheţare a pieţei mobilierului la comandă, precum şi o uşoară creştere a producţiei industriale", a mai spus Toader.

Fondat în 1923, grupul Häfele are ca obiect de activitate producţia şi distribuţia de feronerie pentru uşi şi mobilier, cu patru fabrici în Germania şi un portofoliu de peste 1.500 de firme producătoare de profil. Grupul are 33 de reprezentanţe de vânzări şi peste 4.400 de angajaţi la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb