GTC publică primul său raport ESG

Comunicate de presă / 1 iunie 2021

Globe Trade Center (GTC) a publicat primul său raport ESG, în care sunt prezentate realizările înregistrate de-a lungul celor 25 de ani de activitate, în cadrul celor şase pieţe unde Grupul este prezent. Raportul 2020 include date unice din industrie, precum angajamentul GTC pentru dezvoltarea durabilă, construcţia responsabilă şi gestionarea activelor, colaborarea cu comunităţile locale, dar şi răspunsul companiei la aşteptările părţilor interesate. GTC este primul dezvoltator comercial care prezintă un raport ESG pe piaţa din Europa Centrală şi de Est, conform unui comunicat remis redacţiei.

GTC are un angajament de lungă durată în a dezvolta proprietăţi ce pun oamenii în prim-plan şi pune un accent special pe protecţia mediului, în toate pieţele sale din Europa Centrală şi de Est (CEE). Rezumatul cuprinzător al prezenţei dezvoltatorului în industrie - de un sfert de secol - alături de informaţiile detaliate cu privire la toate investiţiile sale şi impactul acestora asupra mediului, este demonstrat în raportul ESG 2020 - primul astfel de document din istoria GTC, care include detalii unice despre abordarea Grupului în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă şi principiile afacerilor responsabile. GTC este, de asemenea, primul dezvoltator comercial care a publicat o prezentare cuprinzătoare a activităţilor sale pe piaţa CEE.

"Afacerea noastră se dezvoltă cu succes de 25 de ani, datorită ofertei de înaltă calitate, a relaţiilor pe care le-am construit pe termen lung cu părţile interesate, dar şi a transparenţei operaţiunilor noastre. Raportul ESG 2020 este o reflectare detaliată a abordării noastre şi ilustrează modul în care ne-am extins operaţiunile, pe parcursul unui sfert de secol pe pieţele imobiliare - diverse şi unice - din Europa Centrală şi de Est. Fundaţia GTC Group are la bază oamenii: angajaţii noştri, chiriaşi sau investitori şi îşi propune să ofere soluţii în domeniul imobiliar care să îmbunătăţească calitatea vieţii acestora. Dorim să fim transparenţi în raportarea impactului nostru asupra mediului în care ne desfăşurăm activitatea, şi prin urmare, sunt încântat să pot face cunoscut primul raport ESG al Globe Trade Center, realizat pe baza nevoilor părţilor interesate cheie şi având mereu în vedere responsabilitatea noastră comună pentru mediu," a declarat Yovav Carmi, Preşedinte GTC Management Board.

Raportul prezintă date despre performanţa GTC în toate pieţele - Polonia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Bulgaria şi România. O atenţie deosebită este acordată pandemiei provocate de COVID-19, deoarece anul 2020 a reprezentat o adevărată provocare, ce a testat relaţiile chiriaş-dezvoltator. Cu toate acestea, GTC şi-a dovedit priceperea în afaceri şi a demonstrat că responsabilitatea socială este parte integrantă a strategiei Grupului, indiferent de circumstanţe. Datorită abordării ce pune locatarul în prim-plan, indicatorii cheie de performanţă ai GTC au rămas la un nivel satisfăcător şi, până la sfârşitul anului 2020, dezvoltatorul a putut înregistra, printre altele, un procent foarte bun al spaţiilor de birouri închiriate. Prin angajarea într-un dialog eficient şi prin ajustarea operaţiunilor la realitatea în continuă schimbare provocată de pandemie, GTC a reuşit să menţină un grad de ocupare ridicat şi în mall-urile sale, prin acţiuni de vânzare pentru închirierea de noi magazine. În plus, pentru prima dată în istoria Grupului, două clădiri, Globe Trade Center S.A. şi GTC Real Estate Development Hungary Zrt, au primit un rating de investiţii de BBB- / cu o perspectivă stabilă.

Răspunzând aşteptărilor ridicate ale părţilor interesate şi fiind un vecin responsabil în cadrul comunităţilor sale, GTC şi-a îmbunătăţit în mod semnificativ operaţiunile în ceea ce priveşte impactul asupra mediului. Astfel, Grupul şi-a redus consumul de energie electrică cu 193.195 MWh, cu 10% mai puţin decât în ​​2019 şi consumul de apă cu 36% (325.353 m3), comparativ cu anul precedent. De asemenea, dezvoltatorul a redus emisiile de CO2, limitându-le la 108.069 tCO2e în 2020. În plus, au fost implementate programe de implicare şi dezvoltare comunitară în 91% din proprietăţile sub controlul operaţional al Grupului GTC. Dezvoltatorul a sprijinit în total 145 de instituţii şi organizaţii publice şi non-publice în diferite proiecte CSR.

"Industria imobiliară poate juca un rol important în atenuarea schimbărilor climatice şi în reducerea riscurilor asupra mediului. Obiectivul nostru este de a construi şi gestiona proprietăţi care îndeplinesc cele mai înalte standarde de mediu, prin acţiuni decisive care să limiteze schimbările la toate nivelurile - strategic, financiar, de dezvoltare. În 2020, am dezvoltat şi implementat un "Cadru de obligaţiuni verzi", ce defineşte orientările pentru emiterea de obligaţiuni verzi de către companiile Grupului nostru. Fondurile strânse în acest mod vor fi utilizate pentru finanţarea sau refinanţarea, atât a proiectelor existente, cât şi a celor viitoare, care promovează soluţiile durabile şi utilizează surse alternative de energie. Prima emisiune de obligaţiuni pe zece ani, în cadrul Green Bonds Framework şi evaluată la Gradul de investiţii de către Agenţia Scope Rating, finalizată pe piaţa maghiară, în decembrie 2020, în valoare totală de 110 milioane de Euro, a fost un mare succes. Şi investiţia în proprietăţile noastre existente pentru îmbunătăţirea impactului asupra mediului dă roade. În 2020, clădirile noastre de birouri Matrix A şi Matrix B din Zagreb au obţinut certificarea LEED Platinium. Nu intenţionăm să ne oprim aici - în prezent vrem să obţinem această certificare pentru toate clădirile în construcţie, precum şi pentru proiectele deja finalizate, în cadrul tuturor pieţelor din Europa Centrală şi de Est," - spune Ariel Ferstman, CFO and Member of the Management Board GTC.

GTC Group operează în 6 ţări europene, gestionează 48 de clădiri şi oferă clienţilor săi 752.500 mp de spaţiu comercial de calitate superioară, dezvoltat pe principiul respectului pentru oameni şi mediu. Dezvoltatorul îşi propune să minimizeze impactul asupra comunităţilor sale imediate, îndeplinind 10 dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite, inclusiv energie curată şi accesibilă, dezvoltarea oraşelor durabile şi asigurarea consumului şi producţiei responsabile, printre altele. Toate noile clădiri în curs de finalizare ale GTC şi, acolo unde este posibil, cele deja finalizate, îndeplinesc cele mai stricte criterii ecologice şi asigură cele mai înalte standarde de siguranţă. Drept urmare, 84% din proprietăţi, în valoare totală de 1,6 miliarde de Euro, au certificate de mediu LEED şi BREEAM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb