Guvernul a aprobat normele de aplicare a Programului "Prima maşină"

E.D.
Companii #Auto / 18 noiembrie 2014

Guvernul a aprobat astăzi, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice, normele de aplicare ale Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, care stabilesc o serie de condiţii şi criterii de eligibilitate şi pentru finanţatori, precum şi procedura detaliată de implementare a acestuia, arată un comunicat al MFP remis redacţiei.

Programul guvernamental Prima maşină, prin care statul va garanta finanţarea pentru achiziţia unui autoturism nou, va beneficia în 2014 de un plafon total al garanţiilor de 50 de milioane de lei.

Potrivit normelor de aplicare, de prevederile Programului Prima maşină pot beneficia toate persoanele fizice cu vârsta de minimum 18 ani, care obţin venituri şi care îndeplinesc şi alte criterii de eligibilitate.

Persoanele care îndeplinesc condiţiile menţionate în Programul "Prima maşină" vor beneficia de finanţare care va acoperi maximum 95% din preţul de achiziţie prevăzut în factura proformă. Din finanţarea acordată, maximum 50% va reprezenta garanţia statului. Trebuie precizat că finanţarea de care vor beneficia persoanele fizice nu include dobânzile şi comisioanele bancare şi alte sume datorate de beneficiar în baza contractului de finanţare.

Hotărârea de Guvern adoptată astăzi include, de asemenea, o prevedere, potrivit căreia autoturismul achiziţionat în cadrul programului poate fi înstrăinat sub condiţia achitării integrale a soldului finanţării garantate. De asemenea, preluarea finanţării garantate şi a dreptului de proprietate asupra autoturismului se poate face de către orice alte persoane fizice care îndeplinesc criteriile de eligibilitate prin novaţie. (N.n. Adică o obligaţie este stinsă prin preluarea ei de o altă persoană)

De asemenea, potrivit actului normativ, beneficiarul se obligă să constituie în favoarea finanţatorului şi a statului român, reprezentat de M.F.P., proporţional cu procentul de garantare, o ipotecă legală mobiliară asupra autoturismului achiziţionat în cadrul Programului. Ipoteca mobiliară va fi valabilă până la stingerea tuturor obligaţiilor de plată aferente finanţării garantate acordate în cadrul Programului.

Durata maximă a finanţărilor este de 60 de luni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb