Guvernul va înfiinţa Compania Farmaceutică Naţională

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 19 martie 2010

Premierul Emil Boc a anunţat, ieri, că Guvernul va înfiinţa Compania Farmaceutică Română, societate de interes strategic naţional, al cărui nucleu central va fi producătorul de stat de medicamente, Antibiotice Iaşi.

Prezent la Iaşi, în cadrul vizitei sale de lucru, Emil Boc a dat asigurări conducerii Antibiotice că autorităţile vor asigura sprijin pentru modernizarea unităţii şi pentru obţinerea licenţelor necesare continuării producţiei.

În context, Boc a subliniat că Executivul va înfiinţa, printr-o hotărâre, Compania Farmaceutică Română, societate care va avea statut de interes strategic naţional.

Potrivit Mediafax, prim-ministrul a explicat: "Guvernul are în analiză un plan care să vizeze înfiinţarea unei companii farmaceutice naţionale, în care nucleul central şi greu să fie Antibiotice. Prima dată ar urma să se înfiinţeze această companie printr-o hotărâre de guvern, prin comasarea în principal a Unifarm şi Oficiului Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, urmând ca, după aceea, acţiunile Ministerului Sănătăţii să fie preluate, astfel încât Antibiotice să devină struc-tura de forţă a acestei companii naţionale".

Executivul a mai anunţat, în urmă cu un an, că intenţionează să înfiinţeze Compania Farmaceutică Română, care să includă Antibiotice Iaşi, Sanevit Arad, Unifarm şi departamentele de vaccinuri din cadrul Institutului Cantacuzino de la Bucureşti şi Iaşi.

Acum doi ani, Antibiotice Iaşi a fost scoasă la privatizare prin licitaţie cu strigare, însă procedura a fost anulată în urma unei anchete a Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor. Ulterior, pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat a fost trecut din administrarea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului în cea a Ministerului Sănătăţii.

Antibiotice Iaşi estimează pentru acest an afaceri în urcare cu 9,2%, la 240 milioane lei, şi un profit net de 14,7 milioane lei, mai mare cu 20,7%, ca urmare a aplicării unui plan de măsuri privind reducerea cheltuielilor şi creşterea rentabilităţii. Ministerul Sănătăţii deţine 53,02% din acţiunile Antibiotice, iar SIF Oltenia controlează 10,09% din titluri.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb