Guvernul va răscumpăra şi în 2007 automobilele vechi

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 15 februarie 2007

Guvernul a hotărât ieri să continue şi în 2007 programul "Prima de casaţie", ca urmare a succesului de care s-a bucurat proiectul în ultimii doi ani, a anunţat, la Palatul Victoria, ministrul Mediului, Sulfina Barbu. Executivul a alocat pentru răscumpărarea automobilelor mai vechi de 12 ani, în 2007, 49,5 milioane de lei, care vor fi suficiente pentru casarea a 16.500 de automobile, a precizat Sulfina Barbu.

Ministrul a arătat că la Agenţia de Mediu există deja câteva mii de cereri pentru casarea automobilelor vechi. Programul, a mai spus Sulfina Barbu, va deveni operaţional cel mai probabil la sfârşitul lunii aprilie. Până atunci trebuie emise şi aprobate, prin ordin al ministrului, normele de aplicare a programului, în termen de 30 de zile, urmând ca apoi să se facă selecţia agenţilor economici autorizaţi pentru program.

Cuantumul primei de casare va rămâne la 3.000 lei, iar condiţiile pentru a putea beneficia de prima de casare rămân aceleaşi ca în anii trecuţi. Automobilul care urmează să fie casat de proprietar sau de moştenitorul legal al acestuia trebuie să aibă minimum 12 ani iar beneficiarul trebuie să achiziţioneze un automobil nou.

Ministrul Mediului a menţionat că s-a luat decizia începerii mai devreme în acest an a programului, deoarece mulţi dintre solicitanţi achiziţionează automobile prin contractarea unor credite bancare, fapt care necesită şi el un timp în plus. În 2005 şi 2006, programul a fost demarat la sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie.

Sulfina Barbu a spus că România are cel mai vechi parc auto din Europa, vechimea medie a unui automobil fiind de 13 ani, fapt care contribuie la creşterea gradului de poluare a mediului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb