Hackerii au furat Bitcoin de peste 40 milioane dolari de la Binance

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 mai 2019

Hackerii au furat Bitcoin de peste 40 milioane dolari de la Binance

Hackerii au furat Bitcoin în valoare de peste 40 milioane de dolari de la Binance, unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptocurende din lume, a anunţat compania, potrivit CNBC.

Binance susţine că hackerii au sustras peste 7.000 de monede Bitcoin, utilizând o varietate de metode de atac pentru a crea "marea breşă în securitate", ce a apărut marţi în sistemul exchenge-ului.

Hackerii au reuşit să obţină anumite informaţii despre utilizatori, cum ar fi codurile de autentificare, ce sunt necesare pentru conectarea la conturile Binance.

"Hackerii au avut răbdarea să aştepte şi să efectueze acţiuni bine orchestrate prin mai multe conturi aparent independente, în cel mai bun moment", a precizat exchange-ul într-un comunicat, adăugând: "Tranzacţia a fost structurată într-un mod prin care s-a trecut de verificările noastre de securitate. Este regretabil că nu am reuşit să blocăm retragerea înainte de a fi executată. Odată executată, în sistemul nostru au fost declanşate mai multe alarme şi imediat am oprit toate retragerile".

Binance a menţionat că furtul a avut loc din aşa-numitul "portofel fierbinte" al companiei, care reprezintă aproximativ 2% din totalul deţinerilor de Bitcoin. Un portofel este un instrument digital de stocare a criptomonedelor. Un "portofel fierbinte" este conectat la internet, spre deosebire de cel "rece" care stochează offline monede digitale.

Depunerile şi retragerile din platforma Binance vor rămâne suspendate, dar tranzacţionarea va fi permisă, a precizat exchange-ul, citat de CNBC.

Potrivit lui Changpeng Zhao, fondatorul Binance, hackerii au recurs la o serie întreagă de "tehnici, inclusiv phishing, virusuri şi alte atacuri": "Hackerii au avut suficientă răbdare să aştepte şi să execute acţiuni bine orchestrate, prin intermediul mai multor conturi aparent independente, în momentul optim".

Zhao a menţionat că furtul a afectat doar aşa-zisul hot wallet al platformei - fişiere-portofel online -, reprezentând circa 2% din fonduri, dar toate depozitele şi retragerile vor rămâne blocate pentru verificări riguroase de securitate care vor dura circa o săptămână.

Binance a avertizat că "hackerii pot controla încă anumite conturi de utilizator şi le pot folosi pentru a influenţa preţurile".

Exchange-ul a anunţat că va acoperi complet paguba şi că fondurile utilizatorilor nu vor fi afectate.

Pe parcursul anului trecut, hackerii au sustras criptomonede în valoare totală de aproape 1 miliard de dolari, potrivit companiei americane de securitate informatică CiptherTrace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb