HAMBURG: Union Investment atribuie Sonae Sierra managementul a trei centre comerciale

Valentin Busuioc
Companii #Imobiliare / 21 ianuarie 2015

Union Investment atribuie Sonae Sierra managementul a trei centre comerciale

Dezvoltatorul imobiliar Sonae Sierra îşi întăreşte activitatea de servicii profesionale prin încheierea unor noi contracte de management al proprietăţii şi de închiriere pentru trei centre comerciale din Hamburg: Quarrée Wandsbek-Markt, Mercado şi Geschäftshaus Ottensen, deţinute de Union Investment, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Contractele de servicii acoperă managementul şi operarea proprietăţilor, închirierea şi activităţile de marketing pentru cele trei centre, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 105.800 de metri pătraţi şi 171 de magazine.

Prin aceste noi contracte, Sonae Sierra îşi extinde activitatea de servicii din Germania, ajungând acum să ofere în această ţară servicii servicii de management al proprietăţii şi de închiriere pentru un total de opt centre cu o suprafaţă închiriabilă totală de 290.000 mp. Acestea cuprind peste 650 de magazine şi sunt situate în Berlin, Hamburg, Munster, Weiterstadt şi Solingen.

Centrul comercial Quarrée Wandsbek-Markt, amplasat în partea de est a centrului oraşului Hamburg, a fost deschis în 1988 şi modernizat în 2010. Unitatea oferă 89 de magazine, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 60.100 mp şi 973 de spaţii de parcare, pentru o arie de acoperire de 414.000 de locuitori.

Centrul comercial Mercado, deschis în 1995, oferă 76 de magazine pe o suprafaţă închiriabilă totală de 33.643 mp şi a fost renovat în 2009. Aria sa de acoperire numără aproximativ 135.000 de locuitori, pentru care oferă 421 de spaţii de parcare.

La rândul lui, Geschäftshaus Ottensen, inaugurat în 2008, oferă o suprafaţă închiriabilă de 11.606 mp şi 83 de spaţii de parcare, deservind aproximativ 135.000 de locuitori.

Din 2010, Sonae Sierra şi-a sporit considerabil activitatea de servicii profesionale, reuşind să-şi extindă nu numai portofoliul de servicii, ci şi prezenţa geografică în China, Turcia şi Rusia. Contractul semnat recent cu Union Investment marchează o nouă etapă de creştere pentru Sonae Sierra pe piaţa germană. În total, Sonae Sierra răspunde acum de managementul şi/sau închirierea a 85 de centre comerciale din 14 ţări, însumând o suprafaţă închiriabilă de 2,7 milioane mp.

Sonae Sierra, specialist internaţional în centre comerciale, deţine 46 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de peste 5,9 miliarde de euro, fiind prezentă în 14 ţări: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, România, Rusia, Spania şi Turcia. Sonae Sierra administrează şi/sau închiriază 85 de centre comerciale şi o suprafaţă totală închiriabilă de 2,6 milioane mp, care găzduiesc circa 8.300 de chiriaşi. În 2013, Sonae Sierra a primit peste 406 de milioane de vizite în centrele comerciale pe care le administrează. În prezent, firma are 7 proiecte în curs de dezvoltare, dintre care 3 sunt pentru terţe companii, şi alte 4 noi proiecte în plan.

Union Investment este una dintre cele mai importante firme de administrare a investiţiilor imobiliare din Europa, concentrându-se pe fondurile deschise de investiţii pentru investitori instituţionali şi privaţi. În prezent, Union Investment gestionează 20 de fonduri de investiţii imobiliare, reprezentând un volum total de aproximativ 26,3 miliarde euro. Portofoliul imobiliar al societăţii cuprinde peste 350 de proprietăţi în Europa, Statele Unite ale Americii şi Asia. Portofoliul de centre comerciale include în prezent 38 de proprietăţi imobiliare, cu o valoare totală de 6 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb