Hidroelectrica a încheiat primele opt luni cu profit de 719 milioane lei

E.D.
Companii #Energie / 15 septembrie 2014

Hidroelectrica a înregistrat un profit brut în valoare de 719 milioane lei la sfârşitul lunii august, în creştere cu 12% faţă de profitul brut cumulat aferent primelor 8 luni ale anului 2013, arată un comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit acestuia, principalele surse care au generat această performanţă financiară au fost reprezentate, pe de-o parte, de vânzările mai mari de energie, iar pe de altă parte, de reducerea semnificativă a cheltuielilor operaţionale, că urmare a implementării unei strategii reuşite de control al costurilor operaţionale. Politică restrictivă a companiei privind costurile operaţionale a acomodat, în plus, impactul negativ al impozitului instituit pe construcţii speciale în valoare de 150 milioane de lei, calculat pentru anul 2014.

În primele 8 luni ale anului, Hidroelectrica a produs şi a livrat 12,3 TWh, reprezentând 88.,5% din producţia estimată pentru întregul an şi preconizează o producţie de cel puţin 17 TWh pentru 2014, cu 3,1 TWh mai mult decât producţia bugetată.

Creşterea cantităţii de energie produsă şi livrată - superioară cu 14,5% faţă de primele 8 luni ale anului trecut - a susţinut creşterea veniturilor operaţionale generate, chiar şi pe fondul influenţelor negative induse de legislaţie şi condiţiile de piaţă. Astfel, Ordinele ANRE de suplimentare a cantităţii anuale de energie livrată pe piaţă reglementată cu 1,3 TWh şi de diminuare a preţului de vânzare pe piaţă reglementată, de la 125 lei/MWh la 115 lei/MWh, precum şi scăderea cu 18% a preţului mediu de tranzacţionare a energiei ofertate pe PCCB faţă anul precedent, au reprezentat factori defavorabili activităţii Hidroelectrica.

"Producţia de cel puţin 17 TWh ce va fi obţinută până la finalul anului, implementarea unor strategii eficiente de vânzare a întregii cantităţi de energie produsă, deschiderea unor reprezentanţe de trading în Ungaria şi Serbia, coordonarea unor acţiuni susţinute de revizuire a portofoliului de credite bancare, sunt elemente ce vor genera în exerciţiul financiar al anului 2014 un profit record de peste un miliard de lei. Dacă Hidroelectrica nu ar plăti 396 milioane de lei taxa pe apă uzinată, reprezentând cel mai înalt nivel al acestei taxe din Uniunea Europeană, dacă Hidroelectrica nu ar plăti taxa pe stâlp de 150 milioane lei, dacă Hidroelectrica nu ar pierde 220 milioane lei că efect al livrărilor de energie pe piaţă reglementată, profitul companei ar fi de cel puţin 1,8 miliarde lei, permiţând astfel societăţii să finanţeze toate investiţiile în retehnologizarea capacităţilor de producţie existente sau punerea în funcţiune a unor noi capacităţi", a declarat Remus Borza, Administratorul Judiciar al Hidroelectrica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb