"Hidroelectrica": Contractele cu "Alro" şi "Arcelor Mittal" nu se încadrează în categoria ajutorului de stat

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 octombrie 2011

Contractele de furnizare încheiate între "Hidroelectrica" şi companiile "Alro Slatina" şi "Arcelor Mittal" nu se încadrează în categoria ajutorului de stat (subvenţii indirecte acordate de către stat pentru anumiţi distribuitori), consideră conducerea "Hidroelectrica". În opinia acesteia, nici contractele de mai sus şi nici altele aflate în derulare nu reprezintă ajutor de stat deoarece în toate cazurile livrarea s-a făcut la preţuri mai mari decât costul mediu de producţie, asigurând profitul companiei. Compania subliniază, într-un comunicat de presă, că "încheierea acestor contracte nu a avut ca rezultat transferul unor resurse financiare aparţinând statului român către furnizorii menţionaţi. Mai mult, contractul cu Arcelor Mittal a fost încheiat pe bursa de energie, în condiţii de transparenţă şi de concurenţă".

În ceea ce priveşte ancheta desfăşurată de Consiliul Concurenţei, reprezentanţii companiei de furnizare a energiei electrice declară: "Compania < Hidroelectrica > a răspuns cu deplină transparenţă la solicitările transmise de către oficiali ai Comisiei Europene în legătură cu contractele de furnizare de energie aflate în derulare şi a pus la dispoziţie toate informaţiile necesare pentru evaluarea activităţii pe piaţa energiei din România. Referitor la contractele de furnizare încheiate cu Alro Slatina şi Arcelor Mittal, au fost trans-mise, prin intermediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, clarificările solicitate încă din luna aprilie 2011, iar Comisia Europeană nu a cerut până acum informaţii suplimentare".

De asemenea, în vederea respectării condiţiilor impuse de apartenenţa la Uniunea Europeană şi asigurării condiţiilor necesare dezvoltării şi consolidării pieţei concurenţiale, în acest an "Hidroelectrica" a iniţiat trei runde de negocieri cu partenerii din Piaţa Concurenţială, având ca obiective reducerea duratei contractelor, reducerea cantităţilor livrate, majorarea preţului de livrare şi chiar întreruperea contractelor. "Negocierile vor continua până la finele anului, urmând ca rezultatele să fie aplicate începând cu exerciţiul economico-financiar 2012", a declarat Constantin Trihenea, directorul general al "Hidroelectrica".

Referitor la afirmaţiile vicepreşedintelui CE, Joaquin Almunia, legate de contractele mai sus menţionate, premierul Emil Boc a declarat, vineri, că Guvernul României este deschis comunicării tuturor informaţiilor către CE pentru a rezolva toate aspectele ridicate: "Comisarul Almunia a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Concurenţei şi a subliniat faptul că există deschidere totală din partea Guvernului României de a prezenta toate datele necesare conform legii în vigoare. Vom vedea care va fi rezultatul analizei", a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Normal nu e ajutor de stat este HOTIE iar hotiii trebuie sa plateasca cu complicii lor !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb