HIDROELECTRICA: "Energy Holding pierde şi în rejudecare procesul cu Euro Insol"

Valentin Busuioc
Companii #Energie / 9 ianuarie 2015

Tribunalul Bucureşti (TB) a respins, marţi, ca neîntemeiată, contestaţia formulata de Energy Holding împotriva măsurii administratorului judiciar Euro Insol de denunţare a contractului de vânzare-cumpărare a energiei electrice nr. 33CE/14.01.2004, informează Hidroelectrica, într-un comunicat trimis astăzi redacţiei.

Totodată, instanţa a obligat contestatoarea Energy Holding la plata către Hidroelectrica a tuturor cheltuielilor de judecată, în sumă de 412.825,20 lei.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă la 20 iunie 2012, conform unei hotărâri a TB, administrator judiciar fiind desemnat Euro Insol. Acesta a început imediat negocierile cu toţi partenerii contractuali din contractele de vânzare a energiei electrice, pentru alinierea preţului contractual la cel practicat pe pieţele de energie electrică, unde energia era tranzacţionată la preţuri duble faţă de cele din contracte.

Vânzarea de energie electrică la preţurile din contracte a generat pentru Hidroelectrica doar în perioada 2006-2012 o pierdere cumulată de 4.874.746.999 lei (aproximativ 1,1 miliarde euro), punctează producătorul de energie.

Avocatul Remus Borza (reprezentantul Euro Insol) a declarat: "În contextul eşecului negocierilor cu traderii de energie, în data de 24.07.2012, administratorul judiciar a denunţat, printre altele, şi Contractul de vânzare-cumpărare energie electrică încheiat de Hidroelectrica cu Energy Holding nr. 33CE/14.01.2004. În perioada de derulare a contractului, diferenţa dintre valoarea preţului mediu anual al Pieţei Zilei Următoare (PZU) şi valoarea contractuală a preţului energiei livrate Energy Holding a generat, în perioada 2006 - 31 mai 2012, o pierdere de 1.441.038.270 lei. Prin denunţarea contractului cu Energy Hoding, Hidroelectrica a obţinut, până în prezent, venituri suplimentare de 330 de milioane de lei, ceea ce a permis companiei să înregistreze un profit-record de peste 1 miliard de lei în 2014".

Energy Hoding a contestat încă din 30 iulie 2012 măsura administratorului judiciar de denunţare a contractului de vânzare-cumpărare a energiei electrice. În primul ciclu procesual, Tribunalul Capitalei a respins, la 29 mai 2013, ca inadmisibilă, contestaţia formulată de Energy Holding, soluţia instanţei de fond fiind casată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) în 20 martie 2014. În rejudecare, pe 17 decembrie 2014, TB a soluţionat cauza pe fond, pronunţarea fiind amânată până la 6 ianuarie 2015, când a respins ca neîntemeiată contestaţia Energy Holding împotriva deciziei administratorului judiciar.

Euro Insol şi Hidroelectrica au fost apărate în instanţă de avocaţii de la Borza şi Asociaţii, respectiv Stănescu, Miloş, Dumitru şi Asociaţii, iar Energy Holding a fost apărată de Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tzuca s-a Zbircit dupa ce Borza fara Mila a vomitat asocierea incorecta cu tiganu Stanescu Dumitru...asociati domle ce mai !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb