"Hidroelectrica" licitează investiţii de 1,5 miliarde euro

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 august 2010

Compania "Hidroelectrica" va scoate la licitaţie, în septembrie, şase proiecte de parteneriate public-private pentru construcţia de hidrocentrale noi.

Mihai David, directorul general al "Hidroelectrica", a declarat, ieri, într-o conferinţă "Focus Energetic", că este vorba de două centrale pe râul Olt, 11 pe râul Buzău, 10 centrale pe Mureş, 7 pe Arieş şi încă 15 pe Someş.

Domnul David a mai spus că, în următorii cinci ani, compania vrea să atragă investiţii de trei miliarde de euro în noi capacităţi de producţie: "Mergem în principal pe parteneriate public-private, dar analizăm toate posibilităţile de finanţare, inclusiv credite bancare, pentru investiţii strategice. Piaţa de capital o vom putea folosi după înfiinţarea celor două mari companii energetice Hidroenergetica şi Electra. Ne gândim inclusiv la emisiuni de obligaţiuni".

Cota "Hidroelectrica" în cele şase parteneriate va diferi în funcţie de aportul adus de compania de stat. Mihai David a explicat: "La unele proiecte putem participa cu activele existente, respectiv lucrări de amenajare începute şi nefinalizate, la altele nu avem construit nimic. Desigur, ne dorim ca participaţia noastră să fie undeva la 50% în fiecare companie de proiect, dar totul depinde de negocieri".

Şeful "Hidroelectrica" speră ca, în această toamnă, să semneze memorandumul de finanţare pentru retehnologizarea centralei de la Bicaz, care are o vechime în funcţionare de 50 de ani. Finanţarea este în valoare de 110 milioane euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu am auzit de domnul Mihai David, dar cand vad cum da cu cifrele de pamant, 7, 10, 11, 15, fara numar hidrocentrale (!?) si cu sutele de milioanele de euro, in mod cert este din tagma lui boc, berceanu, videanu. Vom sta linistiti si ne vom vedea de-ale noastre!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb