HNA iese din acţionariatul "Radisson"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 august 2018

HNA iese din acţionariatul "Radisson"

Conglomeratul chinez "HNA Group" Co., care se confruntă cu probleme financiare, a decis să vândă "Radisson Holdings" Inc. către un consorţiu condus de grupul chinez de ospitalitate "Jin Jiang International Holdings" Co., potrivit anunţului făcut săptămâna trecută de "Radisson".

Vânzarea vine în condiţiile în care HNA înstrăinează active, în special imobiliare, ca să-şi reducă datoriile masive pe care le-a acumulat în urma achiziţiilor făcute în ultimii ani, informează Reuters.

Ca parte a afacerii, consorţiul cumpără 51,15% din acţiunile "Radisson Hospitality" AB, societate listată la Nasdaq Stockholm, la un preţ de 35 de coroane suedeze (3,87 dolari) pe titlu sau un total de aproximativ 3 miliarde de coroane suedeze (332 de milioane de dolari). Preţul oferit este cu 5% mai mic decât cotaţia acţiunilor "Radisson" la închiderea sesiunii bursiere din 9 august.

Consorţiul condus de "Jin Jiang" va mai cumpăra o participaţie suplimentară de 18,5% din "Radisson Hospitality", pe care HNA Suedia a promis să o transfere unui creditor ca garanţie pentru un împrumut.

După cumpărarea acţiunilor, consorţiul va dobândi, de asemenea, 100% din "Radisson Holdings" Inc., pentru o sumă nedezvăluită.

Divizia de turism a HNA a cumpărat, în 2016, 100% din "Carlson Hotels" Inc., pentru o sumă nedezvăluită, inclusiv un pachet de 51,3% din "Rezidor Hotel" AB, care a fost ulterior redenumit "Radisson Hospitality" AB, ca parte a procesului de rebranding derulat de HNA la începutul acestui an. HNA a oferit în acel moment 34,86 coroane suedeze pe acţiune.

O sursă apropiată situaţiei susţine, conform Reuters, că HNA a cheltuit mai bine de 2 miliarde de dolari în acea­stă tranzacţie, care i-a adus branduri hoteliere precum Radisson, Park Plaza, Country Inns & Suites, respectiv 1.400 de hoteluri în 115 ţări.

Oficialii HNA au refuzat să facă vreun comentariu în plus faţă de anunţul privind înstrăinarea cotei de la "Radisson".

Consorţiul condus de "Jin Jiang" va fi obligat, conform legilor suedeze, să lanseze o ofertă publică pentru restul acţiunilor "Radisson Hos­pitality", odată ce tranzacţia anunţată zilele trecute se va finaliza.

"Jin Jiang", societate cu sediul în Shanghai, este angajată în principal în activităţi de management hotelier şi investiţii în domeniu, servicii turistice, transport şi logistică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb