Hotărîre de Guvern privind carnetele de muncă

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 28 decembrie 2005

Persoanele fizice şi juridice care deţin sau păstrează carnete de muncă sînt obligate să pună aceste documente la dispoziţia casei teritoriale de pensii pe a cărei rază teritorială îşi au domiciliul sau sediul, se arată într-un comunicat transmis ieri de Guvern. Conform unei hotărîri aprobate de Guvern în şedinţa din 22 decembrie privind preluarea datelor din carnetele de muncă ale asiguraţilor pentru perioada de cotizare anterioară datei de 1 aprilie 2001, carnetele trebuie să fie completate cu toate înscrisurile pînă la data menţionată. De asemenea, acestea trebuie să fie certificate de autorităţile abilitate.

Carnetele de muncă vor fi însoţite de copia actului de identitate al titularului, din care să rezulte codul numeric personal. După încheierea operaţiunii de înregistrare a datelor, carnetele de muncă, în original, se predau deţinătorilor. Procesul va conduce la preluarea în baza de date a Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPADAS) a stagiilor de cotizare şi, implicit, va pune la dis-poziţia asiguraţilor, anterior pensionării, informaţiile referitoare la stagiile ce vor fi luate în calcul la stabilirea pensiei. Se preconizează ca operaţiunea de preluare a datelor să se desfăşoare pe o perioadă de doi ani, începînd cu 2006. CNPADAS este autorizată să contracteze servicii ce urmează a fi prestate de către Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale (INCSDMPS).

Hotărîrea propune ca, de anul viitor, salariaţi selecţionaţi din rîndul persoanelor care au lucrat la recalculare să preia datele din carnetele de muncă ale asiguraţilor pentru perioadele de cotizare anterioare datei de 1 aprilie 2001. Se are în vedere şi utilizarea infrastructurii - spaţii, mobilier, cablaje pentru reţeaua de calculatoare -, precum şi a echipamentelor folosite în prezent de casele teritoriale de pensii pentru efectuarea operaţiunii de recalculare a pensiilor.

În prezent, numărul carnetelor de muncă este de aproximativ 7.083.000. Fondurile necesare aplicării hotărîrii de guvern au fost estimate la 17, 28 milioa-ne lei noi în 2006 şi la 18,1 milioane lei noi în 2007. CNPADAS va suporta integral, din bugetul asigurărilor sociale de stat, cos-turile aferente tuturor serviciilor efectuate de către INCSDMPS, inclusiv cheltuielile de regie generală ale acestuia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb