Iancu acuză presiuni asupra sa, a Comisiei de Anchetă şi asupra ANRE

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 noiembrie 2017

Iancu acuză presiuni asupra sa, a Comisiei de Anchetă şi asupra ANRE

"Unii angajaţi ANRE au fost ameninţaţi telefonic de către reprezentanţii unor companii energetice", potrivit preşedintelui Comisiei de Anchetă ANRE

Iancu solicită organelor de investigaţii şi de anchetă să monitorizeze atacurile prin presă la adresa sa şi a Comisiei de Anchetă

Unii angajaţi ai ANRE au fost ameninţaţi, telefonic, de către reprezentanţii unor operatori din sectorul economic, a spus, ieri, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de anchetă privind activitatea ANRE, explicând: "Am primit informaţii acum că s-au desfăşurat presiuni asupra unor angajaţi ai ANRE telefonic, din partea unor operatori, cu ameninţări directe. Aş vrea să vă faceţi o analiză în interiorul ANRE să ne spuneţi ce persoane, ce angajaţi ai ANRE au fost contactaţi de către cine şi ce tip de acuze li s-au adus. Noi vrem să îndreptăm aceste lucruri, nu să le propagăm şi să le lăsăm să escaladeze şi să ne trezim că unii operatori nu pot să-şi onoreze obligaţiile şi să asigure alimentarea cu gaze a consumatorilor în această iarnă, iar de cealaltă parte vedem că un producător anunţă o creştere a profitului cu 110% în primele nouă luni.

Dacă liberalizăm (n.r. piaţa de gaze) peste noapte, iată efectele! Degeaba am spus în martie, degeaba am ţipat, iată că toţi furnizorii suferă, vedem creşteri de preţ de 33%, deşi nouă ni s-a spus că preţul va creşte cu doar 2,5%, iar pe partea cealaltă, producătorul raportează un profit în creştere cu 110% în primele nouă luni (n.r. Petrom). Acesta este echilibru în piaţă? Nu este firesc să mergem cu analiza până la capăt?".

Iulian Iancu a făcut, astfel, referire la compania OMV Petrom, care a anunţat, ieri, pentru primele nouă luni ale acestui an, un profit net în valoare de 1,85 miliarde de lei, în creştere de peste două ori (111%) faţă de rezultatul net din perioada similară a anului trecut (vezi articolul alăturat).

Iancu solicită organelor de investigaţii şi de anchetă din România să monitorizeze relaţia comercială dintre unele publicaţii media şi o parte din operatorii vizaţi de anchetă

În debutul şedinţei de ieri a Comisiei de anchetă a activităţii ANRE, Iulian Iancu a solicitat oficial organelor de investigaţii şi de anchetă din România să monitorizeze atacurile prin presă la adresa sa şi a Comisiei de Anchetă şi relaţia comercială dintre publicaţiile media - care îl atacă atât pe el, cât şi Comisia de Anchetă - o parte din operatorii vizaţi de anchetă.

Iancu a susţinut că există mai multe publicaţii media care, de la începutul anchetei, au publicat informaţii în care este atacat agresiv atât el, personal, cât şi activitatea comisiei: "Instrumentele pe care le avem aici la comisia de anchetă sunt doar întrebările pe care le punem, deci nu înţeleg de unde această agresivitate extremă".

Tot, ieri, Iulian Iancu a menţionat că s-a înţeles greşit că i-ar fi ameninţat pe jurnaliştii care i-au adus mai multe acuzaţii în această perioadă: "S-a înţeles de către colegii de la presă că i-am ameninţat pe ei. Nu, nu i-am ameninţat pe ei, ci fac o referire directă la operatorii care sunt vizaţi de către Comisia de anchetă şi utilizează canale media pentru a răspândi calomnii, invective, acuze etc, în speranţa că poate eu sau altul ori o să încetăm această activitate, ori nu o să mai punem întrebările care trebuie puse, ori o să mutăm concluziile într-o altă zonă. Eu îi atenţionez că nu facem niciun milimetru în spate".

Iancu: "Orban să probeze acuzaţiile potrivit cărora aş fi un apropiat al Gazprom"

Iulian Iancu a susţinut că îl va da în judecată pe liderul PNL, Ludovic Orban, dacă acesta nu aduce, în decurs de o săptămână, dovezi care să probeze acuzaţiile potrivit cărora Iancu ar fi un apropiat al Gazprom: "Eu nu am dat atenţie şi mi-am văzut în continuare de treabă în mod serios, dar o excepţie am făcut, pentru că subiectul a ajuns la nivelul cel mai înalt din punct de vedere politic. Domnul Ludovic Orban s-a pretat să-mi adreseze un atac direct printr-o publicaţie media care de asemenea are acţionariat comun cu un operator care este vizat de comisia de anchetă, şi a făcut afirmaţia, fără nicio ezitare, că sunt omul ruşilor şi că sunt KGB şi că sunt omul Gazprom. Întrucât este preşedintele celui mai important partid de opoziţie din România, eu cred că este un om foarte bine informat, prin urmare îi solicit public şi îi dau o săptămână să probeze că eu sunt omul ruşilor, că sunt KGB şi că sunt omul Gazpromului. În cazul în care nu face demonstraţia public, mă voi adresa instanţelor din România şi în consecinţă voi declina această investigaţie organelor de anchetă, cu toate consecinţele de rigoare, pentru că nu este doar un atac la o persoană, ci atacul este în mijlocul desfăşurării activităţii comisiei de anchetă al cărei preşedinte sunt".

În replică, Ludovic Orban, a spus, potrivit informaţiilor din presă, că este solidar cu jurnaliştii şi va răspunde în curând cu toate argumentele necesare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. [Mesaj eliminat conform regulamentului]

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb