IBM a inaugurat un laborator de dezvoltare de software la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 mai 2008

IBM a inaugurat un laborator de dezvoltare de software la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca

IBM România a inaugurarat, vineri, Laboratorul de Dezvoltare Software bazat pe tehnologia IBM Rational din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), după inaugurarea Centrului de Competenţă Linux şi a Centrelor E-Government şi E-Business de la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Laboratorul va fi pus la dispoziţie studenţilor de la disciplinele: Managementul Proiectelor Software, Tehnici de Programare, Inginerie Software, Metode Orientate pe Obiect şi Sis­teme Distribuite, în cadrul cărora se folosesc produse din platforma IBM Rational.

"Prin deschiderea Laboratorului de Dezvoltare Software bazat pe tehnologia IBM Rational la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, IBM consolidează parteneriatul cu universităţile din România", se arată într-un comunicat prin intermediul căruia UTCN anunţă că îşi propune şi recrutarea tinerelor talente în vedere angajării în IBM, crearea de reţele naţionale de studenţi angrenaţi în programele de C-D promovate de IBM, diversitate în atragerea forţei de muncă.

"Suntem convinşi de bunele rezultate obţinute prin pregătirea studenţilor în beneficiul industriei locale, de obţinerea unor rezultate de vârf de către cadrele didactice în programele de cercetare-dezvoltare naţionale şi internaţionale, de amplificarea relaţiilor de parteneriat cu universităţi europene de prestigiu - toate aces­tea facilitate de noile dotări. Permanenta inovare adusă de IBM în servicii, produse hardware, tehnologii software conduce către forme excelente de cooperare între IBM România şi universităţile româneşti" a menţionat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM România.

IBM sprijină instituţiile de învăţământ în crearea unor competenţe privind tehnologiile deschise, precum Java, Linux şi Eclipse, cât şi în pregătirea acestora pentru utilizarea de software şi servere IBM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb