Impact preia pachetul majoritar al RCTI Company

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 13 iulie 2022

Impact preia pachetul majoritar al RCTI Company

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) preia pachetul majoritar de acţiuni al firmei de construcţii RCTI Company, conform unui anunţ al companiei publicat astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Societatea a încheiat acorduri cu RCTI Company pentru preluarea a 51% din acţiunile acesteia, în urma tranzacţiei urmând ca firma RCTI Company să fie mai bine capitalizată pentru a se putea adapta la creşterea volumului de lucrări de construcţii, în principal în parteneriatul cu Impact Developer & Contractor. Procesul se va desfăşura în două etape, prima etapă presupunând achiziţia de părţi sociale, iar cea de-a doua etapă va presupune majorarea capitalului social al RCTI Company prin subscrierea de către Impact a acţiunilor nou emise", se arată în raport.

Valoarea tranzacţiei este de 14,4 milioane lei şi include atât preţul de cumpărare al acţiunilor cât şi aportul la majorarea de capital social, se mai menţionează în document.

RCTI Company a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 95,3 milioane lei şi un profit de peste trei milioane lei. "În prezent Impact Developer & Contractor are în derulare cu RCTI Company contracte de antrepriză generală de peste 50 milioane euro, pentru construcţia imobilelor din ansamblul Greenfield Băneasa, situat în nordul Capitalei", se mai arată în raport.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei.

În primele trei luni ale acestui an, Impact a avut venituri din vânzarea proprietăţilor imobiliare de 37,49 milioane de lei, cu 5% sub cele din primul trimestru al anului anterior, în timp ce profitul net s-a situat la circa şase milioane de lei, faţă de o pierdere de 1,3 milioane de lei în perioada ianuarie-martie 2021.

La jumătatea lunii februarie, Gheorghe Iaciu avea 58,8% din dezvoltatorul imobiliar în timp ce Adrian Andrici deţinea 15,2% din Impact Developer & Contractor. Compania are o evaluare bursieră de un miliard de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb