IMPORTURI DE GAZE Gazprom a anunţat că va reduce livrările de gaze cu 9% azi şi 5% mâine

A.T.
Companii #Energie / 13 septembrie 2014

Gazprom a anunţat că va reduce livrările de gaze cu 9% azi şi 5% mâine

Nicolescu: "Nu există nici un risc în cazul reducerii importului de gaze"

Ponta: "Avem rezerve de gaze suficiente, dar trebui să ne exploatăm zăcămintele ca să nu mai depindem de Gazprom"

Havrileţ, ANRE: "Importurile de gaze, 10-12% din consumul naţional în 2014"

Actualizare 14:35 Livrările de gaze către România au revenit la parametri normali astăzi

Livrările de gaze din Federaţia Rusă către România au revenit astăzi la nivelul normal, urmând ca ele să se efectueze în acest fel şi mâine, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, citat de sursele de presă.

"În această dimineaţă, Departamentul pentru Energie a fost informat de conducerea Transgaz, că Transgaz a primit o adresă de la dispeceratul Gazprom din Sofia, Bulgaria, conform căreia astăzi şi mâine livrările de gaze vor fi efectuate la parametri normali, fără a mai fi aplicate reducerile anunţate ieri. Nu au fost oferite în această adresă informaţii despre motivele reducerii de 5% aplicată ieri şi confirmarea că săptămâna viitoare livrările se vor realiza conform graficului agreat", a arătat Nicolescu.

---

Transgaz, compania naţională de transport de gaze, a fost notificată joi seară de către dispecerul de gaze al Gazprom din Sofia că volumele de gaze livrate României vor scădea cu 9% astăzi şi 5% mâine, potrivit ministrului delegat pe Energie, Răzvan Nicolescu. Ministrul a declarat că nu există niciun motiv de îngrijorare în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze a consumatorilor din România, întrucât importurile de gaze din Rusia sunt extrem de reduse.

Spre exemplu, ieri ar fi trebuit ca România să importe de la Gazprom 200.000 de metri cubi de gaz, beneficiarii gazelor fiind companiile Imex, Conef şi WIEE, a adăugat acesta.

"Consumul zilnic al României este de 16 milioane metri cub de gaz, în timp ce producţia internă este de 31 milioane metri cubi pe zi", a spus Nicolescu.

Ministrul a adăugat că în această situaţie nu se impune nicio măsură suplimentară din partea autorităţilor, iar Departamentul pentru Energie a informat Comisia Europeană despre reducerea importurilor de gaze din Rusia, arătând că aceasta este procedura standard.

Nicolescu a mai afirmat că încă nu a primit un răspuns oficial de la reprezentanţii Gazprom în legătură cu motivul reducerii livrărilor de gaze naturale.

Ponta: "Avem rezerve de gaze suficiente, dar trebuie să ne exploatăm zăcămintele ca să nu mai depindem de Gazprom"

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că România are suficiente rezerve de gaze, dar a subliniat faptul că ţara noastră trebuie să îşi exploateze propriile zăcăminte de gaze pentru a nu mai depinde de compania rusă Gazprom.

"Reducerea cu 5% a livrărilor de gaze dinspre Rusia nu afectează, în acest moment, în niciun fel consumul, nici industrial, nici casnic. Avem rezerve suficiente, dar este un bun prilej ca să înţelegem că independenţa noastră energetică ca ţară - mai pe româneşte, să nu mai depindem niciodată de Gazprom - este lucrul cel mai important. Pentru asta, păstrând absolut toate standardele de protecţie a mediului, trebui însă să ne exploatăm gazele pe care le avem atât în Marea Neagră, cât şi pe teritoriul României. Este obligaţia mea şi a tuturor oamenilor politici responsabili să explicăm, chiar dacă uneori suntem impopulari că pentru România este esenţial să ne folosim resursele noastre de gaze în aşa fel încât în viitor, când se mai supără Gazprom, să nu mai fie o ştire că au oprit livrările, pentru că nu avem nevoie", a spus Ponta la Sibiu într-o conferinţă de presă.

Havrileţ, ANRE: "Importurile de gaze, 10-12% din consumul naţional în 2014"

Importurile de gaze din Federaţia Rusă au reprezentat, pe primele opt luni, în jur de 10-12% din necesarul de consum al ţării noastre, a declarat, pentru ziarul BURSA, Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE (reglementatorul pieţei de energie).

"Cifra nu este relevantă pentru că grosul consumului este iarna, respectiv trimestrul IV şi trimestrul I din an", ne-a precizat domnia sa.

ANRE a avizat, pentru această lună, 2% importuri de gaze din necesarul populaţiei şi al companiilor care încă mai activează pe piaţa reglementată a gazelor.

Fluxurile de gaze naturale ale grupului rus Gazprom către România au fost reduse ieri cu aproximativ 5% faţă de nivelul planificat, fără ca autorităţile de la Bucureşti să fie informate oficial, a declarat pentru ziarul Bursa ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Potrivit ministrului, era programat să importăm 0,2 milioane metri cubi pe zi.

"Am cerut Transgaz să solicite explicaţii de la Gazprom", a conchis domnia sa.

Austria, Polonia şi Slovacia au anunţat joi o scădere a livrărilor de gaz din Rusia, însă Gazprom susţine că desfăşoară doar lucrări de întreţinere la conducte şi de stocare înainte de venirea iernii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: modan_liviu@yahoo.com

    1. Nea Liviule matale chiar aici ti-ai gasit sa faci reclama cu profitabilitatea? Ia fa matale socoteala, daca pentru fiecare dolar pe care il platesti si cel care il primeste il investeste in capitalul social al unei firme pe care o infiinteaza atunci OMV are posibilitatea sa faca un leveraging de un milion. Daca ne continuam comparatia dolarul lui Matale ar fi pentru OMV PETROM echivalent cu 3 milioane si o idee maruntis in varianta actuala a doamnei Gheorghe. Daca insa comparam cu momentul in care departamentul de media al OMV PETROM nu cunostea limba germana atunci acelasi dolar al dumitale era in catastifele dumisale echivalent cu vreo 9 milioane si la fel un pic de maruntis. Acum spune-mi dumneata inca mai sustii ca este profitabil jobul? Somn usor si Lapte si Virtute

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb