ÎN ANUL 2021 OMV Petrom a alocat aproximativ 11 milioane de euro pentru proiecte sociale

S.B.
Companii / 30 iunie 2022

OMV Petrom a alocat aproximativ 11 milioane de euro pentru proiecte sociale

OMV Petrom a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2021. Raportul prezintă performanţa non-financiară a companiei, în direcţiile strategice de sustenabilitate.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2021. Raportul prezintă performanţa non-financiară a companiei, în direcţiile strategice de sustenabilitate: transformarea către un viitor cu emisii reduse de carbon; derularea de operaţiuni în mod responsabil; grija faţă de oameni şi comunităţi; valorificarea inovaţiei şi a digitalizării.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: "2021 a fost un an în care pandemia de COVID-19 a continuat să perturbe vieţi, societăţi şi industrii. Preocupările legate de securitatea aprovizionării cu energie au devenit, de asemenea, mai reale ca niciodată, evidenţiind încă o dată necesitatea unui sector puternic şi diversificat. Pentru noi, la OMV Petrom, anul trecut a fost unul important, odată cu lansarea Strategiei noastre pentru 2030. Pornim pe o cale ambiţioasă de transformare pentru un viitor cu emisii mai reduse de carbon, cu sustenabilitatea integrată pe deplin în planurile noastre de afaceri."

În cursul anului trecut, într-un clasament realizat de Sustainalytics, o agenţie independentă de cercetare, rating şi analiză în domeniul mediului, social şi al guvernanţei corporative (ESG), OMV Petrom s-a clasat în top 3% producători din industria de petrol şi gaze din lume în evaluările de risc ESG, confirmând, astfel, standardele interne şi performanţa non-financiară a companiei.

Raportul prezintă, de asemenea, progresul companiei în conformitate cu recomandările emise de Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice (TCFD).

Tranziţia pentru un viitor cu emisii mai reduse de carbon

OMV Petrom recunoaşte schimbările climatice drept una dintre cele mai importante provocări globale.Sustenabilitatea este parte integrantă a Strategiei 2030 a OMV Petrom. Aceasta urmăreşte transformarea companiei pentru a contribui la obiectivele de decarbonizare, asigurând, în acelaşi timp, aprovizionarea neîntreruptă cu energie. Pentru implementarea strategiei, compania va investi aproximativ 11 miliarde de euro până în 2030, din care 3.7 miliarde de euro vor fi investiţi în energie cu emisii scăzute şi zero de carbon.

Strategia 2030 trasează şi calea către neutralitatea din punctul de vedere al emisiilor de carbon din operaţiuni până în 2050. Compania vizează reducerea cu 30% a emisiilor de carbon din operaţiunile proprii până în 2030, faţă de 2019. Prin investiţiile susţinute din ultimii ani, intensitatea emisiilor de carbon din operaţiunilor companiei a scăzut cu 11% în 2021 faţă de 2019.

Oameni şi comunităţi

Diversitatea, incluziunea şi accesul la programe de dezvoltare sunt esenţiale pentru a susţine capacitatea companiei de a inova. Prezenţa femeilor în funcţiile de conducere din cadrul OMV Petrom a ajuns la aproximativ 31%, ceea ce arată angajamentul companiei pentru diversitate.

În acelaşi timp, angajaţii OMV Petrom au participat la peste 110.000 de ore de pregătire pentru a-şi dezvolta abilităţile şi cunoştinţele.

Compania a sprijinit cu 11 milioane de euro iniţiative sociale în toate comunităţile în care este prezentă, intensificând efortul de a îmbunătăţi accesul la servicii de asistenţă medicală, educaţie şi protecţia mediului. În ceea ce priveşte impactul economic pe plan local, cheltuielile OMV Petrom cu furnizorii naţionali au fost de 90% din total.

Inovare şi digitalizare

Digitalizarea joacă un rol semnificativ în întregul lanţ valoric al OMV Petrom pentru simplificarea proceselor de muncă, procesarea datelor şi îmbunătăţirea experienţei clienţilor.

Compania depune eforturi constante pentru reducerea consumului de hârtie şi a implementat un sistem electronic de arhivare la nivel de companie, integrat cu semnătura electronică. În acest fel, OMV Petrom a redus în 2021 cu peste 37% numărul documentelor printate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb