ÎN CADRUL MECANISMULUI DE CONSULTARE CDR va avea 72 de ore pentru a analiza proiectele legislative ale Ministerului Finanţelor

E.D.
Macroeconomie / 8 iulie 2014

Coaliţia pentru Dezvoltarea României a agreat, în cadrul mecanismului de consultare cu Ministerul Finanţelor, acordarea unui timp de reacţie la proiectele legislative ale MF de cel puţin 72 de ore pentru a asigura colectarea unor puncte de vedere pertinente.

Grupul de lucru pentru probleme de fiscalitate din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) a stabilit o modalitate de colaborare şi consultare cu Ministerul Finanţelor Publice în cadrul unei întâlniri recente cu doamna Ministru Ioana Petrescu, întărind angajamentele asumate de ambele părţi prin Acordul de Colaborare al CDR cu Guvernul României.

Mecanismul de consultare agreat prevede organizarea de întâlniri lunare care vor precede întrevederile reprezentanţilor CDR cu Primul Ministru, în vederea armonizării viziunii asupra politicilor şi priorităţilor fiscale.

Grupul de lucru a adus în atenţia echipei ministeriale priorităţile ce vor fi urmărite până la finele anului 2014 şi asupra cărora se angajează să ofere expertiză. Printre acestea, se găsesc modernizarea şi rescrierea Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, procesul de modernizare al ANAF şi combaterea evaziunii fiscale şi îmbunătăţirea gradului de conformare voluntară.

Cu acest prilej reprezentanţii CDR au subliniat importanţa respectării principiilor de transparenţă, stabilitate şi predictibilitate, inclusiv prin derularea unor consultări publice reale şi consecvente.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României este o iniţiativă privată, informală care reuneşte organizaţii reprezentantive ale mediului de afaceri din România şi care promovează consultarea prin dialog transparent şi consistent între autorităţi şi comunitatea de afaceri. Obiectivul central al Coaliţiei este acela de a fi un partener activ pentru Guvernul şi Parlamentul României în procesul de consultare şi de adoptare a legislaţiei cu impact în activitatea economică din România.

Coaliţia este alcătuită din reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, precum Camera de Comerţ Americană în România - AmCham Romania, Consiliul Investitorilor Străini - FIC, Asociaţia Oamenilor de Afaceri (AOAR), Romanian Business Leaders-RBL, camere de comerţ bilaterale sau reprezentanţe comerciale ale unor state membre UE, din SUA şi Canada.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb