ÎN CADRUL UNEI OPERAŢIUNI DE MAJORARE DE CAPITAL Impact vrea să acorde o acţiune gratuită la două deţinute

A.I.
Piaţa de Capital / 18 martie 2021

Impact vrea să acorde o acţiune gratuită la două deţinute

De asemenea, se intenţionează splitarea valorii nominale a acţiunii IMP de la un leu la 0,25 de bani

Consiliul de Administraţie al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contactor (IMP) propune ca profitul anului trecut să fie folosit pentru o operaţiune de majorare de capital social ce presupune acordarea unei acţiuni gratuite la două deţinute, după cum reiese din raportul companiei publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii Impact sunt convocaţi la data de 21 aprilie la adunarea de bilanţ, cu propunerea ca din profitul anului trecut, de aproape 69,25 milioane lei, suma de 65,44 milioane lei să meargă către rezultat reportat, restul fiind rezervă legală. Tot în acea zi, în cadrul unei AGEA, acţionarii vor avea pe masă aprobarea majorării capitalului social al companiei cu 131,25 milioane lei, prin emiterea a 131,25 milioane de acţiuni noi, fiecărui investitor al societăţii urmând să i se acorde un titlu gratuit la două deţinute, operaţiune ce se va realiza prin încorporarea rezervelor de capital, în sumă de 69,48 milioane de lei şi a sumei de 61,76 milioane de lei din rezultatul reportat al anului trecut. Data de înregistrare, cea la care investitorii trebuie să deţină acţiuni pentru a primi titluri gratuite este 25 iunie, în timp ce data plăţii este 28 iunie.

Anunţul a avut impact în piaţă, după jumătate de oră de la deschiderea sesiunii bursiere, cotaţia IMP avea o creştere de 7,75%, la 2,78 lei.

Pe lângă majorarea de capital, pe ordinea de zi AGEA se află splitarea valorii nominale a acţiunii companiei în raport de 1:4, respectiv de la un leu la 0,25 de bani, operaţiune ce va fi dusă la îndeplinire după realizarea creşterii capitalului menţionată mai sus.

Tot în data de 21 aprilie, acţionarii Impact vor avea pe masă o operaţiune de răscumpărare a cel mult 30 milioane de acţiuni proprii, reprezentând maxim 1,905% din capitalul companiei, titlurile urmând să fie parţial alocate către angajaţi şi/sau conducătorii societăţii şi parţial în scopul anulării lor şi reducerii capitalului social. Operaţiunea este programată să se realizeze după cele de majorare şi splitare menţionate anterior.

Un alt punct pe ordinea de zi vizează emiterea către Impact a uneia sau mai multor emisiuni de obligaţiuni, în valoare totală maximă de 100 milioane de euro (sau echivalentul acestei sume în altă monedă), cu dobândă de cel mult 7% şi scadenţe ce se pot întinde de la trei ani şi jumătate până la şapte ani.

Tot în data de 21 aprilie este programată alegerea membrilor Consiliului de Administraţie pentru un mandat de patru ani, începând din 28 aprilie 2021.

Alte puncte de pe ordinea de zi a AGEA sau AGOA vizează programe de tip "stock option plan", aprobarea politicii de remunerare a societăţii sau bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an.

Pentru 2020, Impact a raportat venituri din proprietăţile imobiliare aflate în stoc de aproape 206,64 milioane lei, cu 32% peste cele din 2019, dar creşterea costurilor şi diminuarea câştigurilor din investiţii imobiliare au făcut ca profitul net să coboare cu 52%, la 73,98 milioane lei.

Acţionarul majoritar al companiei este Gheorghe Iaciu, care la finele anului trecut avea o deţinere de 59,4% în timp ce Adrian Andrici are 15,98% din capitalul dezvoltatorului imobiliar.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. nevoie de finantare mare la Impact, e timpul de vindut

    1. E nevoie si de vanzatori ca sa ai tranzactii in piata.

      Insa, intr-un document remis de IMP catre bursa acestia detaliau proiectele si planurile lor de dezvoltare in anii urmatori. Asa cum afirmi si tu, toate acestea presupun un efort financiar semnificativ. 

      Eu eram pregatit sa vand in jur de 2,4 - 2,5 lei, dar acum ma bucur ca m-am edificat suplimentar in ceea ce priveste IMP.

      Cumperi, vinzi ... investitor te numesti :) 

    Cum cumpara directorul IMP 100.000 de actiuni cu o zi inainte de anuntarea convocatorului de AGOA&E de azi de la ora 09:16:53 pe bvb?

    Asta ce ce se pedepseste? 

    1. pedepseste ASF prin SPAGA pe care au luat-o deja dimineata la ora aia care ai scris-o cind tocmai sorbeau cafeaua impreuna....acuma ramine sa mai ghicesti cine cu cine !

      ASA ESTE , DIRECTORULUI ALA , I-AR TREBUI PUSE CATUSE , SI DUS LA RACOARE , VREO 7 ANI DE ZILE !!! DAR , STITI SI VOI CA , ASTA E TARA NIMANUI !!! DE AIA , A-SI SI PERMITE EXCROCHERII DE SOIUL ASTA !!! IN ALTA ORDINE DE IDEI : CEI CARE SANT ACTIONARI VECHI IN IMPACT , STIU FOARTE BINE !!! CEEA CE FACE IACIU ACUM , ESTE O MICA , FOARTE MICA ACTIUNE DE REPARATIE , FATA DE DEZASTRUL SI NENOROCIREA PRODUSA DE VECHII ADMINISTRATORI , IOAN POPP , SI GABRIELA SANDULESCU , CU PUTIN TIMP , INAINTE SA PIARDA CONTROLUL ACESTEI SOCIETATI !!! CE-AU FACUT ??? AU HOTARAT IMPREUNA , CA TOT ERAU ACTIONARI MAJORITARI , EI STIU DUPA CE CRITERII , SA FACA O REDUCERE DE CAPITAL SOCIAL , DE 10 ORI MAI MICA FATA DE ACEEA CARE ERA ATUNCI !!! EXISTAU PESTE 1 MILIARD DE ACTIUNI , LA VALOAREA NOMINALA DE 0.10 LEI / BUCATA !!! AU SI EFECTUAT-O , CU TOATA OPOZITIA CELORLALTI ACTIONARI !!! REZULTATUL ??? UN ACTIONAR , CARE AVEA ATUNCI , 100.000 DE ACTIUNI , LA VALOAREA NOMINALA DE 0.10 LEI , S-A POMENIT CA MAI ARE 10.000 DE ACTIUNI , LA VALOAREA DE 1 LEU , BUCATA !!! PIERDEREA A FOST , LA TOATA LUMEA , DE 900 % !!! LA CATEVA ZILE , S-AU SAPTAMANI , CNVM-ul DE ATUNCI , LE-A CONFISCAT CELOR 2 ADMINISTRATORI , TOATE ACTIUNILE PERSONALE ALE FIRMEI , ADUCAND-O PE MARGINEA PRAPASTIEI !!! ACTIUNEA '''''' IMP '''''', AJUNSESE APROAPE UN GUNOI , DE CARE LUMEA SE CHINUIA SA SCAPE !!! ATUNCI A APARUT IACIU , SI A SALVAT ACEASTA FIRMA !!! AVEA ZECI SI ZECI DE DOSARE PENALE , IMPACTUL , DE NEPLATA , LA FIRMELE DE MATERIALE DE CONSTRUCTII , SI LA CELE CARE CONSTRUIAU BLOCURI SI VILE !!! IACIU , A CHELTUIT UN MUNTE DE BANI , PLATINDU-I PE TOTI CREDITORII !!! A STNS APROAPE TOATE DOSARELE PENALE !!! E FOARTE BINE , CA SPLITEAZA ACTIUNEA !!! O MICA REPARATIE , FATA DE ACTIONARII VECHI !!!

      splitare e cand modifici valoarea nominala a actiunii de la 0,20 la 0,10 si creste nr.de actiuni.

      Cu grija cumpara. Stia clar ce impact va avea declaratia si anuntarea planurilor. Nu e prost

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb