ÎN CONTEXTUL TRAFICULUI CONGESTIONAT DIN BUCUREŞTI Firea i-a cerut şefului de la Transporturi urgentarea lucrărilor la centura Capitalei

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 3 noiembrie 2017

Firea i-a cerut şefului de la Transporturi urgentarea lucrărilor la centura Capitalei

Felix Stroe: "Vrem să deblocăm, cât mai rapid, lucrările care au îngreunat traficul în Capitală, în ultimii ani"

Gabriela Firea: "Încă de la preluarea mandatului, am discutat cu toate guvernele pentru transferul Metrorex şi al centurii Capitalei la PMB"

Preocuparea minimală din ultimii 27 de ani faţă de centura Capitalei reprezintă un factor agravant al congestiei traficului din Bucureşti, apreciază primarul general Gabriela Firea. Aceasta i-a cerut, ieri, ministrului Transporturilor Felix Stroe să urgenteze lucrările de modernizare a centurii Capitalei sau să transfere acest drum ocolitor Municipalităţii.

Edilul Bucureştiului a menţionat: "Dacă nu se face transferul centurii la municipalitate, vă rugăm să luaţi măsurile necesare care se impun pentru urgentarea lucrărilor de modernizare a acesteia, lucrări care includ atât extinderea la patru benzi a tronsonului DN2-A2, dar şi pasaje peste centură, unde sunt cele mai mari congestii de trafic. Un exemplu concludent îl constituie pasajul de la Domneşti, unde trebuie urgentate demersurile pentru începerea construcţiei".

Conform primarului general, finalizarea lucrărilor la centura ocolitoare a Capitalei reprezintă una dintre cele mai importante măsuri prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD).

Gabriela Firea a adus din nou în discuţie necesitatea trecerii Metrorex în curtea Primăriei Generale, menţionând: "Autoritatea locală este în întregime responsabilă pentru planificarea serviciului public local şi regional, conform Constituţiei României, dar şi normelor impuse de legislaţia europeană. În acest sens, încă de la preluarea mandatului, am discutat cu toate guvernele, atât pentru trecerea companiei Metrorex de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei, cât şi despre transferul centurii Bucureşti către PMB. În toate capitalele Uniunii Europene, acestea sunt în administrarea autorităţii locale, care poate, astfel, să acţioneze eficient şi unitar pentru modernizarea transportului public local si regional. De altfel, în PMUD - acest document strategic extrem de important pentru dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov - se prevede clar că metroul trebuie să fie gestionat de autoritatea publică locală".

În opinia primarului general, autoritatea locală şi autoritatea centrală trebuie să pună bazele unui parteneriat clar, "cu rezultate concrete pentru cetăţeni".

În acelaşi timp, ministrul Transporturilor Felix Stroe a precizat că a solicitat conducerii Metrorex să urgenteze procedurile pentru ca, în scurt timp, să existe şi în Bucureşti un tichet unic de transport, la fel ca în toate capitalele Uniunii Europene, conform unui comunicat de presă.

Potrivit acestuia, în urma discuţiilor de ieri, cei doi oficiali au convenit transferarea mai multor terenuri din administrarea Ministerului Transporturilor (ocupate de linii feroviare scoase din funcţiune, gări şi cantoane, situate în intravilanul Municipiului Bucureşti) în administrarea Primăriei Generale, pentru a fi transformate în străzi, parcuri sau centre comunitare (ex. Strada Liniei, şoseaua Progresu etc.).

Primarul Bucureştiului şi şeful de la Transporturi au pus pe tapet şi posibilitatea înfiinţării unor noduri intermodale (autogară, capăt linii de tramvai, autobuz, metrou, park&ride) la intrările din oraş, precum relocarea autogărilor din zonele centrale.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Din acest motiv dna. Firea dirijeaza fonduri spre biserici, ca nu are proiecte adecvate de infrastructura pe care sa le moseasca. Praf in ochii votantilor mioritici!

    1. Mare adevar graiesti tu anonimule. Asa suntem noi o natie de milogi..ne bucuram la o mica pomana electorala..un spectacol pentru cei tineri si o punga de malai pentru cei nascuti mai devreme

    ce investitie majora ati facut sau ati finalizat dna gabi? in conditiile in care taiati in continuu de la investitii din bugetul PMB, asta ar mai lipsi, sa treaca si metroul sub aripa dvs protectoare, dna gabi. asa mai aduceti un om specializat in gestionarea metroului de la primaria dlui sot.

    te pomenesti ca ai vrea sa construiesti tu magistrala noua! te pomenesti ca infiintezi si o firma a municipalitatii care sa faca constructia asta!

    Marș! 

    1. Pe toate siturile nu am auzit un cuvant de lauda ptr gabi.este,intradevar cel mai slab primar pe care putea sa l aiba acest oras blestemat,dar eu nu inteleg:cine mama dracu a votat o?

    Vrem fapte nu vorbe, ne-am saturat de vorbe si minciuni!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb