ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI 2016: Sonae Sierra a înregistrat un profit net total de 59 milioane euro

Mina Irina
Companii #Imobiliare / 8 august 2016

Sonae Sierra a înregistrat un profit net total de 59 milioane euro

Sonae Sierra, companie de proprietăţi imobiliare dedicată, a înregistrat un profit net de 59 milioane euro în prima jumătate a anului 2016, alături de creşterea vânzărilor chiriaşilor şi o ridicare a nivelului ratei de ocupare, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Vânzările chiriaşilor din portofoliul european au crescut cu 3,9% like-for-like, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2015, cu o creştere de 11,1% în Spania şi de 4,5% în Italia. Piaţa din Portugalia şi-a menţinut rezultatele pozitive, cu o creştere like-for-like a vânzărilor chiriaşilor de 3,2%, faţă de primul semestru al anului 2015. În Brazilia, vânzările chiriaşilor au rămas stabile (0,0% în reali brazilieni like-for-like).

Rata totală de ocupare a portofoliului a atins 96,1%, în creştere cu 0,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015. Acesta reflectă calitatea administrării centrelor comerciale de către companie, mai ales în Europa, unde rata de ocupare a atins 97,1%.

Conform declaraţiilor domnului Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra, "primele şase luni ale anului 2016 au confirmat tendinţa de redresare, în special în Europa, unde vânzările chiriaşilor au crescut cu 3,9%, iar ratele de ocupare au ajuns la 97,1%. Am continuat să creştem activitatea de furnizare a serviciilor pentru terţi, am lansat un fond împreună cu CBRE GIP pentru a ne menţine poziţionarea ca business în Spania şi Portugalia şi am confirmat deschiderea centrului ParkLake din România pentru 1 septembrie".

În primul semestru al acestui an, rezultatul direct a fost stabil, la 26,8 milionae euro, identic cu prima jumătate a anului 2015.

"Acest fapt reflectă continuarea redresării economice şi ratele de ocupare în creştere din Europa, în ciuda vânzării unor active de către companie şi deprecierii realului brazilian în această perioadă", se arată în comunicat.

Rezultatul Indirect a fost de 32,2 milioane euro, cu 20 de milioane mai puţin decât anul precedent, ca urmare a unei rate de compresie a randamentului mai redusă, în comparaţie cu rata din aceeaşi perioadă a anului trecut, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb